Ege Makukula'nın sırrı

Makukula'nın sırrı

31.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karşıyaka’nın Manisaspor’dan transfer ettiği Ariza Makukula, yeni sezonda gollerini yeşil kırmızılı ekip için atacak ancak, parasını eski kulübü Tarzan’dan alacak

Makukulanın sırrı



Karşıyaka’nın son transfer bombası Makukula, yeni sezonda gollerini KSK için atarken, parasını eski kulübü Manisaspor’dan alacak. Sözleşmesi gereği siyah beyazlı kulüpten bu sezon 950 bin euro alması gereken Portekizli yıldız, bir süre önce parası ödenmediği gerekçesiyle sözleşmesini tek taraflı feshedip, 203 bin euro gibi düşük bir ücretle Kaf Kaf’a transfer oldu. Futbol çevreleri “Gol kralı” apoletli yıldızın 203 bin euroya “Evet” demesine şaşırırken, Makukula’nın bu parayı Tarzan’dan alması gereken 950 bin eurodan düşüp, kalan 747 bin euroyu Manisaspor’dan tahsil etmek için FIFA’ya başvurduğu öğrenildi. Başvurusunda, “Futbol hayatımı sürdürebilmek için KSK ile anlaştım.” dediği bildirildi.

Haberin Devamı


Makukula haklı bulundu
Hukukçular, Makukula’nın talebinde haklı olduğunu belirterek, “Manisaspor kulübü, bu futbolcuyu oynatsa da, oynatmasa da 950 bin euroyu ödeyecekti. Ancak parasını alamadığı gerekçesiyle mukavelesini feshedip 200 bin euroya KSK’ye giden oyuncu, haksız fesihe sebebiyet verdiği için aradaki farkı Manisa’dan talep etmiş. FIFA da büyük olasılıkla futbolcuyu haklı bulup, paranın ödenmesine karar verir” dedi.

Hasgör bombayı kucağında buldu

Emre Hasgör başkanlığındaki yönetim, Makukula sorununu en az hasarla atlatmanın yollarını arıyor. Portekizli yıldızın geçen sezondan da yaklaşık 500 bin euro alacağı olduğu öğrenilirken Başkan Hasgör, eski kulübü Benfica’ya ödenmeyen 1.9 milyon euro tutarındaki bonservis borcunu kısa süre önce taksitlendirmişti.