Ege Manisa’nın tüm imkanları seferber

Manisa’nın tüm imkanları seferber

10.02.2023 - 00:10 | Son Güncellenme:

Depremzedeler için seferber olan Büyükşehir Belediyesi; ayni yardımlar, arama-kurtarma ekipleri ve sağlık personelini bölgeye sevk etti. Zarar gören altyapıda onarımlar yaptı.

Manisa’nın tüm imkanları seferber

Manisa Valiliği koordinasyonunda, vatandaşların kurduğu gönül köprüsüyle depremzedeler için toplanan ayni yardımlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından deprem bölgesine ulaştırıldı.

Haberin Devamı

Birlik ve beraberlik nedeniyle Manisalılara teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Yüreklerimizi yakan depremin ardından tüm Türkiye, yaraları sarmak için tek yürek oldu. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için Atatürk Spor Salonu’nda toplanan yardımlar, hemşerilerimiz ile birlikte Büyükşehir ve MASKİ personellerimiz tarafından özveriyle gece gündüz tasnif ediliyor ve deprem bölgesine gönderiliyor” dedi.

Hatay iline, hasta nakil ambulansı da yolladıklarını belirten Ergün, “Arama ve kurtarma ekipleriyle koordineli bir şekilde çalışan ekibimiz, enkazdan çıkan depremzedeleri en yakın sağlık tesisine sevk ediyor” bilgisini verdi.

İtfaiye ekipleri sahada

Öte yandan Osmaniye’ye yönlendirilen İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve MASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, 7 araç ve 54 personelle canla başla çalışıyor. İtfaiye ekipleri, yıkılan 8 katlı Palmiye Lojmanlarında, arama kurtarma köpeği Lidya ile arama kurtarma faaliyetlerini sürdürüyor. Ekiplere, Fen İşleri Dairesi Başkanlığından 15 gönüllü personel de destek veriyor.

Haberin Devamı

Manisa Büyükşehir, Kahramanmaraş’a bağlı Türkoğlu ilçesinde altyapı çalışmalarına da destek sağlıyor. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, ilçe devlet hastanesi, Kızılay Çadırları ve konteynerler için de altyapı çalışmaları gerçekleştirdi.

Somalı madencilere malzeme desteği

Yardım için bölgeye hareket eden Somalı madencilerin, çalışmalarını daha çabuk yaparak vatandaşlara daha hızlı ulaşmaları amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 jeneratör, 1500-2500 ve 3000 wattlık 7 adet kırıcı, 3 adet demir kesme makası ve 3 adet 1750 wattlık kırıcı, 7 adet 20 metrelik ara kablo, 2 koli eldiven ile birçok ekipman desteğinde bulundu.

Otobüslerle güvenli yerlere ulaştırıyor

AFAD gönüllülerini 6 otobüsle deprem bölgesine taşıyan Manisa Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesinden ayrılmak isteyen vatandaşlara da destekte bulunuyor. Manisa ve güzergah üzerindeki yerleşim yerlerine gitmek isteyen depremzedeleri Kahramanmaraş ve Malatya’dan alan bir otobüs yola çıktı.

Haberin Devamı

Salihli iş dünyasından deprem dayanışması

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir koordinasyon toplantısı yapan Salihli’deki meslek odalarının temsilcileri, depremzedelerin en çok ihtiyaç duyduğu malzemeleri tespit ederek, kaymakamlık vasıtasıyla ivedi olarak deprem bölgesine ulaştırma kararı aldı. Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, “Şimdi birlik ve beraberlik zamanı. Bütün imkanlarımızı seferber ederek, elimizden gelen yardımları yapmalı, üyelerimizi de bu konuda harekete geçirmeliyiz. Dayanışmanın güzel bir örneğini hep birlikte verelim” dedi.

Turgutlu’dan 20 TIR

Turgutlu Belediyesi, Turgutlu Kaymakamlığı ve AFAD iş birliğiyle düzenlenen yardım kampanyasında toplanan yaşam malzemelerinin yer aldığı 20 TIR deprem bölgesine ulaştı. Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya ile birlikte yardım malzemelerinin toplandığı Yıldırım Beyazıt Spor Salonu’nda incelemelerde bulunan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, ”Büyük bir dayanışma ve birliktelik örneği göstererek topladığımız yaşam malzemelerini; tüm imkanlarımızla bir an önce oradaki vatandaşlarımıza ulaştırılması adına teyakkuz halindeyiz” dedi.