Gündem ‘Erdoğan liderler zirvesi yapsın’

‘Erdoğan liderler zirvesi yapsın’

17.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün akşam bir televizyon programında katıldığı canlı yayında konuştu.

‘Erdoğan liderler zirvesi yapsın’

Özel, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SİYASİ BİR DAVA: (Kobani davası kararları) Bu dava bir siyasi dava. Selahattin Demirtaş’a ve Figen Yüksekdağ’a verilen cezalar görevlerinin başındayken ve bir partinin eş genel başkanlarıyken alınıp da suçlandıkları şey ve bu cezalara baktığınızda tabii kabul edilebilir bir tarafı yok.

DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILMALI: Ayhan Bora Kaplan’ın himaye edildiğine ilişkin iddialar çok ciddi. Bu süreçte herkes birbirini suçlarken aslında gizli özne diyebileceklerimizden bir tanesi de Süleyman Soylu. O yüzden eğer bu soruşturma gerçekten dört başı mamur yürüyecekse Süleyman Soylu hakkında bir fezleke hazırlanacak, gelecek. Dokunulmazlığı kaldırılacak.

HAZİRANIN İLK HAFTASI GİBİ: (Cumhurbaşkanı ne zaman gelecek?) Benim o konuda bir fikrim yok. Haziranın ilk haftası gibi anladım böyle genel değerlendirmelerinden.

Haberin Devamı

LİDERLER KONUŞALIM: Sayın Erdoğan davet etsin, liderler zirvesi olsun. Bütün siyasi liderler konuşalım.

ARKA KAPI DİPLOMASİSİ: Bugün Sayın Gökhan Zeybek, Sayın Özhaseki’yle 1.5 saatlik verimli bir görüşme yaptılar, heyet halinde. İller Bankası’nda, bakanlığın önünde ve Cumhurbaşkanı’nın önünde bekleyen imzalarımız var. Özhaseki’yle yaptığımız görüşmede bütün belediyelerin borçlarının yapılandırılmasından tutun da birtakım kanunlarda yapılacak ve gerçekten vatandaşı ve hangi partiden olursa olsun belediyeyi sıkıntıya sokan revizyonlar görüşüldü. Ümit edelim sonuç alınabilir.

CUMHURBAŞKANI’YLA YAPTIĞI GÖRÜŞME: (O toplantıdan umutlu çıktınız ama değil mi?) Temkinli bir iyimserlik içinde çıktığımı şundan söyleyeyim. CHP Genel Merkezi’ne bir iade-i ziyaret yapılacak, koltuk meselesi konuşulduktan sonra, böyle yapalım dendi. Benim ifadelerim oldu. Örneğin emekliye zam yapılacaksa hep birlikte oy verelim, yapılmayacaksa işte biz emekli mitingi yapıyoruz.