09.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:
Sebze ve meyve artıkları kaynağında ayrıştırılarak komposta dönüştürülecek. Elde edilen kompostlar ise çiftçilere dağıtılacak.
Su tutmayı artırıyor
Örnek proje kapsamında, gastronomi dünyasının Nobel’i sayılan Basque Culinary World Prize’da iki yıl üst üste ‘Dünyanın En iyi 10 Şefi’ arasına giren ilk ve tek Türk şef olan sosyal girişimci Ebru Baybara Demir, belediyenin davetlisi olarak Menemen’de bir seminer verdi. Baybara, 13 şehir ve 52 belediyenin de destekçisi olduğu ‘Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Yönetimi’ projesinin detaylarını anlattı. Oluşturulan kompostun toprağın besin döngüsüne destek olan organik madde miktarını karşıladığını ve böylece su tutma kapasitesini artırdığını belirten Demir, projenin yaygınlaştırılmasında yerel yönetimlere büyük iş düştüğünü ifade etti.