Ege Meslek lisesi değil, üretim merkezi gibi

Meslek lisesi değil, üretim merkezi gibi

24.03.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

KEMALPAŞA’DAKİ Mopak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojisi Bölümü’nün 10, 11 ve 12’nci sınıf öğrencileri el dezenfektanı, sıvı sabun, çamaşır suyu, kolonya, bulaşık deterjanı gibi pek çok temizlik malzemesi üretip satarak yılda 6 milyon lira ciro elde etti. günlük ortalama 50 tonluk temizlik malzemesi ürettiği okul, İzmir birincisi, Türkiye yedincisi oldu.

Meslek lisesi değil, üretim merkezi gibi

Kimya teknolojileri alan şefi Ufuk Akış, sıvı temizlik ürünlerinin tamamını ürettiklerini söyledi, “Temizlik ürünlerini ürettikten sonra devletin resmi kurumlarına satışımızı gerçekleştiriyoruz. Yapılan protokol doğrultusunda, takvime göre belirlenen ürünleri, teslim ediyoruz. Her ay yaklaşık 30 öğrenciyle dönüşümlü çalışıyoruz. Öğrenciler dersi bittiğinde atölyeye geliyor. Bir yılda yaklaşık 1 milyon tonluk ürün ortaya çıkardık. Yılda ortalama 102 ton el dezenfektanı, 200 tonun üzerinde ortam dezenfektanı ürettik. Her öğrencimiz bir ayda ortalama bir asgari ücret kadar para kazanıyor” dedi.
Öte yandan MOPAK Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, öğrencileri tebrik etti. Çankırı, “Üretimleriyle bizleri gururlandırdılar. Bu okulların sayısını artırmalıyız” diye konuştu. Kırkpınar da, “Meslek liselerine talebin artması için hükümet olarak elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonraki süreçlerde de yapmaya devam edeceğiz” dedi. l HANDE NAYMAN DHA