Ege MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARINI TANIYALIM

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARINI TANIYALIM

29.03.2011 - 02:00 | Son Güncellenme:

.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARINI TANIYALIM

Kurt, adaylığını mitingle açıkladı

Haberin Devamı

CHP İzmir 1. Bölge’den milletvekili aday adayı Muhsin Kurt’a destek veren yüzlerce CHP’li, İl Başkanlığı’na akın etti. Ellerinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu posterleri ve CHP bayraklarıyla Kurt’u karşılayan partililerin ellerinde; “Liderimiz Kılıçdaroğlu, vekilimiz Muhsin Kurt”, “Halkın Partisi CHP, halkın adayı Muhsin Kurt”, “Değişimin kanıtı Muhsin Kurt olmalı”, “İzmir’e Muhsin Kurt yakışır” yazılı pankartlar göze çarptı.
Kurt’u, aday adaylığı açıklamasında, eşi Nural Kurt ile beş kızı da yalnız bırakmadı. Suskun kitlelerin, unutulmuş kesimlerin sesi olmaya söz verdiğini belirten Kurt, “Ben, halkın gücüne inanan bir halk çocuğuyum. Yaşamım boyunca, parasal sermayeden çok, insan sermayesi biriktirdim. Televizyonlarda izliyorsunuz, gazetelerde okuyorsunuz, bana ‘halkın adamı’ diyorlar. Evet ben halkın adamıyım, sizin adamınızım. Böyle olmasaydım, bugün burada binlerce kişi olmazdı” dedi.
Kurt, milletvekili olması halinde sadece merkezdeki halkın değil, unutulmuş kesimlerin, varoşların ve köylerin de temsilcisi olacağının sözünü verdi, “Buradan, dosta düşmana sesleniyorum. Halkın gücünü görün. Halkın sesini dinleyin. Halkın adamlarını seçin” diye konuştu.

Haberin Devamı

Purçu, Romanların haklarını koruyacak

Avrupa Konseyi Türkiye Romanları Temsilcisi Ozcan Purçu; itilip kakılan, yok sayılan ve dışlanan Roman topluluğunun, eğitim, sağlık ve sosyal haklarını iyileştirmek için CHP’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Purçu, Romanların dünyanın pek çok yerinde önyargılara, ayrılıkçı ve dışlayıcı davranışlara maruz kaldıklarını söyledi, “Türkiye’de 2 milyon, İzmir’de 400 bine yakın Roman var. Bu kesim, her dönemde maalesef ötekileştirilerek, dışlanmıştır” dedi.

Engin Önen Kadifekale’deydi

CHP’den İzmir birinci bölge milletvekili aday adayı Engin Önen, partisinin en az oy aldığı yerlerin başında gelen Kadifekale’yi ziyaret etti; kentsel dönüşüm, göç ve yoksulluk gibi konularda muhtarla ve vatandaşlarla sohbet etti. Toplumun çeşitli kesimlerinin, birbirlerine yabancılaştığına, birbirinden uzaklaştığına dikkat çeken Önen, “Kutuplaşma ve gerilimden beslenen AKP politikaları; zengin-fakir, Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Doğulu-Batılı ayrışmasını besledi. İşsizlik ve yoksulluğun yanı sıra sosyal demokratların önünde duran en önemli sorunlardan biri de bu”dedi.

Haberin Devamı

Kadın gazeteci de CHP’den aday adayı

Türkiye’nin en eski kadın hakları gazetesi ‘KAZETE’nin imtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Berrin Gürçay Dilekçi, İzmir 1. Bölge CHP milletvekili aday adayı oldu. Demokratikleşme, özgürleşme, cinsiyet ayrımcılığının ortadan kalkması ve kadın-erkek eşitliğinin yaşamın her alanında hayata geçirilmesi için yıllardır mücadele eden Dilekçi, şöyle dedi: “Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki yeni CHP kadrolarının, bu kriterleri gerçekleştirebilecek politikalara ve projelere sahip olduğuna inandığım için aday adayıyım.” Dilekçi, Kadın-Erkek Eşitliği Derneği’nin başkanlığını da yürütüyor.

Ankara-İzmir arası köprü oluşturacak

CHP İzmir 1’inci Bölge’den milletvekili aday adayı, sanayici Bedri Serter, yıllardır çeşitli kademelerde önemli görevler üstlendiği Ege Genç İşadamları Derneği, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği ve İzmir Ticaret Odası‘nı ziyaret etti. İzmir iş dünyasının sorunlarını çok iyi bildiğini dile getiren Serter, “Hedefim, İzmir-Ankara hattında, siyaset ve iş dünyası arasında sağlam bir köprü oluşturmak” dedi.