Ege MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARINI TANIYALIM

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARINI TANIYALIM

06.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP İzmir 1’inci Bölge milletvekili aday adayı Prof. Dr. Akın Kapubağlı, sağlıktaki yanlış uygulamalara dur demek için CHP’nin iktidar olması gerektiğni söyledi.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARINI TANIYALIM

‘Sağlıkta yanlış uygulamalara son’

Prof. Dr. Kapubağlı, sosyal devlet idealinin en önemli ve temel taşı olan sağlık sektöründe son yıllarda yaşanan eksik ve hatalı uygulamaları çok yakından gördüğünü belirterek, halkın bu yöndeki haklı talep ve önceliklerini siyaset sahnesine taşımak için göreve talip olduğunu söyledi.

‘Vurgun var’

Prof. Dr. Kapubağlı, “Üniversitelerde halkın yararına sağlık hizmeti, bilimsel çalışma ve eğitim olanakları ortadan kalktı. Halkın sağlığı üzerinden geliştirilen popülist politikalarla sağlık alanında inanılmaz vurgunlar yaşanıyor. ‘Reform yapıyoruz’ görüntüsü altında, halkın parası birtakım tekelci güçlere, uluslar arası dev şirketlere, özel hastane zincirleri yoluyla aktarılıyor. Bu yanlış uygulamalara dur diyeceğiz” diye konuştu.

‘Annelerin sesiyim’

CHP İzmir Milletvekili aday adayı Ayten Karadağ, mecliste özellikle annelerin, üreten kadının sesi olacağını söyledi. Karadağ, kentin hem merkezini hem de kenar semtlerini çok iyi bildiğini öne sürerek, iki kesimin sorunlarının çözümü için mücadele vereceğini belirtti. Karadağ, “Halktan ve parti tabanının desteği ile başarılı olacağıma inanıyorum. Mecliste emeklinin, işçinin, yoksulun, esnafın ve üreten kadınların sesi olacağım” diye konuştu.

Yeni CHP’ye yeni adaylar

CHP’den İzmir 1’inci Bölge milletvekili aday adayı Engin Önen, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ediyor. Balçova’daki Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’ni (TEMAD) ziyaret eden Önen, siyasette yenilenme ihtiyacının önemine dikkat çekti. CHP’nin ve sosyal demokratların değişen koşullara göre yeni bir örgütlenme ve söylem geliştirmesi gerekliliğini anlatan Önen, yeni CHP’nin bu anlamda toplumda iyimserlik yaratacak girişimlerde bulunduğunu söyledi. TEMAD Başkanı Faruk Pala, Önen’i iyi tanıdıklarını belirterek, İzmir’i bilen ve yeni siyaset anlayışı ile CHP’ye katkı yapacak adayların öne çıkması gerektiğini vurguladı.

Sözüne güveniyor

CHP İzmir 2’nci Bölge milletvekili aday adayı sanatçı Turabi Değerli, mesleğindeki deneyimine güvendiğini söyledi. Değerli, “Koro şefi olarak 20 yıldır sahnelerdeyim. Sazımla 25 yıldır konserlere çıkıyorum. Ayrıca üniversitelerde derslere katıldım. Geçen süre içerisinde on binlerce kişiyle karşılaştım, duygu birikimi yaşadım. Yaşadıklarımdan halkımın beklentilerini yakından görme imkanı buldum. Bu birikimimi seçimlerde kullanmak istiyorum” dedi.