Ege MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARINI TANIYALIM

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARINI TANIYALIM

09.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir 1’inci Bölge Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Tülay Özüerman CHP Gaziemir İlçe Örgütünü ziyaret etti.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARINI TANIYALIM

CHP’nin kadın adayları Gaziemir’de buluştu

İzmir 1’inci Bölge’den Milletvekili aday adayı olan Avukat Meliha Yaman Yurdugül ve İzmir 1’inci Bölge Milletvekili aday adayı Sıdıka Vangöl ile birlik, beraberlik mesajı verdiler. Üç kadın milletvekili aday adayı ve CHP Gaziemir Kadın Kolları Başkanı Ayfer Sarıcalı, CHP iktidarına giden yolda birlikte el ele, omuz omuza çalışmalıyız dediler.

Mehrigül Keleş’ten ‘başkanlık’ uyarısı

‘Başkanlık Rejimi’ adlı kitabıyla dikkat çeken, halen Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Anabilimdalı’nda doktora yapan, CHP İzmir Milletvekili aday adayı Mehrigül Keleş, AKP’nin yeni Anayasa hazırlığını eleştirdi. Keleş, “Amaçları, yeni anayasayı tek başına yapıp, halka dayatmak ve başkanlık rejimine geçmek. Bu yönetim biçimi, tek adam diktatörlüğüne hukuken geçiş anlamına gelecektir. Buna şiddetle karşı durmak gerek. Ülkemizin karşılaşacağı tehlikeler konusunda halkımızı uyarmayı görev kabul ediyorum” dedi.

Engin Önen, Selçuk CHP’yi ziyaret etti

Herkesin Ankara’ya karargah kurduğu şu günlerde CHP İzmir milletvekili aday adayı Yrd. Doç. Dr. Engin Önen, partisinin Selçuk örgütünü ziyaret etti. İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel’le görüşen Önen, “Akademik ilgi alanım siyaset sosyolojisi. Doktora tezim, siyasal katılım ve orta sınıflarla ilgiliydi. Bunların yanı sıra kentsel sorunlar ve yerel yönetimlerle ilgili çok sayıda araştırma yönettim, makaleler yazdım. Göreve, sadece siyaset bilimci olarak talip değilim. Kendimi siyasetin hem mekteplisi hem de alaylısı olarak görürüm. Bundan sonraki hayatıma siyasetin içinde devam etmek istiyorum. Her zaman, CHP’nin, yenileşerek halkla buluşabileceğini savundum” dedi.

Abay, ihracatçının “gür sesi” olacak

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, CHP’den İzmir 1. Bölge Milletvekili aday adayı olmak için Birlik Başkanlığı’ndan istifa eden Ramazan Abay için “Veda Yemeği” düzenledi. Yemekte konuşan Abay, çeyrek asra yaklaşan bir sürede ihracatçılara birlikte hizmet ettiklerini söyledi. Aday gösterilip seçilmesi halinde ihracatçıların elinden gelen desteği vereceğinden emin olduğunu söyledi. Abay, “Ben de milletvekili seçilmem halinde TBMM’de ihracatçının en güçlü sesi olacağım” diye konuştu. Ramazan Abay için verilen destek yemeğine birliğin başkan yardımcıları, yöneticileri ve çok sayıda üye de katıldı.

Caner: Asil İzmirlinin vekilliğini yapacağım

İzmir’i İzmirlilerle birlikte temsil etmeye kararlı olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili aday adayı Avukat Ülkü Caner “Sivil toplum kuruluşlarına, yerel ve bölgesel medyaya faaliyetlerimi düzenli olarak aktaracak, onların da fikirlerinden istifade edeceğim” diye konuştu. Seçilenin “vekil”, seçenin, yani seçmenin ise “asil” olduğunun sürekli unutulduğunu belirten CHP’li Caner “İzmirlilerin 12 Haziran’da ‘yakasında İzmir rozeti taşıyan’larla ‘kendisini İzmir rozetine taşıtan’ların arasındaki farkı ortaya koyacağını sözlerine ekledi.

Romanların refah seviyesini artıracak

CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili aday adayı Özcan Purçu, Roman mahallelerini kapı kapı dolaşarak, projelerini anlatıyor, parlamentoya girerse, refah seviyesinin yükseltilmesi için mücadele edeceği sözü veriyor. Purçu, “TBMM’de; Roman halkının, eğitim, sağlık, kültürel, sosyal ve ekonomik dışlanmasına neden olan unsurların ortadan kaldırılması için çalışacağım. İzmir’de 350 bin Roman yaşıyor, ama kamusal alanda çalışan 100 Roman yok. Romanlar da bu ülkenin asli vatandaşı” diyor.

‘12 Haziran’da hızlı kalkınma başlayacak

Ak Parti İzmir 1. Bölge milletvekili aday adayı Ayşe Akın, 12 Haziran’ın millet tercihinin gelecekte iyice hızlanacak kalkınmanın işareti olacağını söyledi. Akın, milletvekili aday adayları sayısının çok olmasının, özellikle kadınların ön plana çıkarılması isteği ve ön seçimlerde de kadınların kazanmasının demokrasimizin gelişmesi açısından sevindirici olduğunu, aynı oranda gençlere de ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti, “Şu an tek tek sayamayacağım yatırımlar heyecanı artıracak” diye konuştu.

Ege’nin ürünlerini markaya dönüştürecek


Uğur Şirketler Grubu Koordinatörü, Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden genel seçimler için ayrılan AK Parti Aydın Milletvekili aday adayı Ali Gültekin Kılınç, oda başkanlığı sürecinde başlattığı projeleri Ankara’ya taşıyarak, bölge politikası haline getirmeye çalışacağını söyledi. AK Parti aday adayı Kılınç, “Aydın; jeotermal kaynaklı yatırımlar başta olmak üzere, üniversite, organize sanayi, tarım alanında markalaşmış ürünleriyle atağa geçebilir” dedi.