Ege "Milli değerlere sahip gençler yetiştiriyoruz"

"Milli değerlere sahip gençler yetiştiriyoruz"

04.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

2020 yılından bu yana İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevini yürüten Murat Eskici, “Prensibimiz, zorlaştırmak değil kolaylaştırmak. Bu ülkenin bayrağı altında yaşayan herkese eşit şekilde hizmet edeceğiz. Önemli olan insanları ayırmadan, severek, sevdirerek iş yapmak” dedi

Milli değerlere sahip gençler yetiştiriyoruz

2013-2020 tarihleri arasında 7 yıl boyunca Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü olan, 28 Eylül 2020 tarihinden itibaren İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ataması yapılan Murat Eskici, yaklaşık 3.5 yıl İzmir’de faaliyet gösterdikten sonra Diyarbakır’a atanan Nüammer Uslu’dan koltuğu devraldı. Spor faaliyetlerinin gelişmesini ve yaygınlaşmasını teşvik edici tedbirler almak ve bu etkinliklere her yaştan, her dilden, her ırktan ve her kesimden katılımı sağlayacak önlemler geliştiren Eskici, sporcu yetiştirilmesi, sporcu sağlığı ve spora ilgiyi artırmaya yönelik çalışmaları takip etmenin önemine dikkat çekiyor. Bu alanlarda uygulanacak temel politika önerilerini geliştiren Eskici, toplumun aktif üyesi, yenilikçi, milli değerlerin bilincinde gençlerin yetişmesine de önem veriyor. Milliyet Ege Bölge Temsilcisi Engin Uğur Ağır, Milliyet Ege Spor Müdürü Mehmet Demirtaş ve Milliyet Ege Spor Yazarı Fatih Tanfer’in sorularını cevaplayan Eskici, yeni projeleri hakkında özel açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

‘İletişim çok değerli’

İzmir’deki görev sürecinden önce kenti tanımadığına dikkat çeken Eskici, “Hayatım boyunca Kayseri’de ikamet ettim. Bakanımızın talimatlarıyla İzmir’de göreve geldim. İzmir’i tanımıyor, bilmiyordum. Fakat bir yeri tanımak için gezip görmek, olanı yerinde takip etmek gerektiğini her zaman kendime söyledim. Buradaki işlerimize başlamadan önce de İzmir’in tarihini, demografik yapısını, coğrafi şartlarını araştırdım. Kentte bulunan 30 ilçeye, 216’ya yakın tesise, 1700’e yakın personelimize ziyaretlerde bulundum. Kimseyi beklemeden direkt iletişime geçtim. Tek tek herkesin sorununu dinleyip tespit yaptım. Ekibimizle toplantılarda eksikleri gidermek adına çok çalıştık. İlk 1 aylık tanıma aşamasını geride bıraktıktan sonraki süreçte tek dezavantajımız deprem oldu. Depremin ardından da yavaş yavaş yeniden faaliyetlerimizi gerçekleştirdik” diye konuştu. Eskici, “Ayrıca 64 branşın il temsilcisiyle toplantı yapıp problemleri dinliyoruz. Kimin ne derdi varsa bize ulaşabiliyorlar, çözüm bulabiliyorlar. Böylelikle spora hareket geliyor. Bu da sevgi, mutluluk ve muhabbete dönüşüyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Başarı çıtası yükseliyor’

“Önemli olan insanları ayırmadan, severek, sevdirerek iş yapmak” diyen Eskici, “Prensibimiz, zorlaştırmak değil kolaylaştırmak. Dil, din, ırk, mezhep ayırmadan bu ülkenin bayrağı altında olan herkese hizmet etmek. Bakanlığımızın geniş bir ağı var. Sportif anlamda 7’den 70’e herkese dokunuyoruz. Bu konuda çok mutluyuz çünkü, İzmir’de yükselen bir çıta var. Amatör branşlarda mutlu haberler alıyoruz. Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu’nun faaliyet programındaki Çakabey Kupası Minikler Açık Hava Puta Koşusu, Gündoğdu Meydanı’ndan başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Halk sporcularımıza katıldı. Bu görsel şölen, İzmir’e çok yakıştı” ifadelerini kullandı.

‘Daha iyi imkanlar sunuyoruz’

Eskici, “Bu yıl İzmir’de düzenlenen altyapı basketbolunun en önemli organizasyonlardan FIBA U18 Avrupa Şampiyonası, kentte 16 ülke takımını bir araya getiriyor. Jimnastikte toplanan madalyalar, Dünya ve Avrupa şampiyonalarındaki dereceler bizlere onur ve gurur yaşattı. Şimdi sırada İslam Oyunları var. Aynı şekilde de yüzme branşımız bizleri çok sevindiriyor. Gerçekten İzmir’de spor anlamında çok verimli bir altyapı ve müthiş bir tablo mevcut. Bu seviyeyi artırmak, ileriye taşımak ve tesisleşmek bizim görevimiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla, Sayın Spor Bakanımızın destekleriyle bakım, onarım ve tesisleşmeyle gençlerimize daha iyi imkanlar sunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Tesisleşmede hız kesmiyoruz’

Eskici, “Ödemiş’e, Ayrancılar’a gençlik merkezi kazandırdık. Kınık’taki gençlik merkezimizin içine spor salonu, yanına futbol sahası, tenis kortları açtık. Ampute engelliler için saha yapıyoruz. Halilbeyli’de, Urla’da ve Çırpı’da inşa edilecek tesislerin ihalesi tamamlandı ve yapımına başlandı. Güzelbahçe, Menderes, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ’da hizmete açılan sahalarımız var. Yani İzmir’in sahalarını yeniliyoruz ya da yeniden yapıyoruz. İnşallah İzmir gençliğine yakışan alanları topluma kazandıracağız. Onların başarı kazanmasında pay sahibi olmak istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Milli değerlere sahip gençler yetiştiriyoruz

‘Merkezimiz uğrak noktası’

“İzmir İl Spor Müdürlüğü binamız artık herkesin uğradığı bir mekan oldu” açıklamasını yapan Eskici, “Burası devletin bir kapısı. İnsanlar 7/24 ulaşabiliyor. Sorunlarını çözmek için bize başvuruyor. Lisans işlemlerini hallediyor, tesisleri görüyor, bizimle birebir konuşma fırsatı yakalıyor. Hatta esnafımız da hareketlilikten dolayı duyduğu memnuniyeti her fırsatta dile getiriyor. Hareketin olduğu yerde bereket vardır. Tüm bunların yanı sıra merkezimizi odak noktasına taşımak, bir yere toplamak kolaylık oldu. Bizim her zaman sloganımız, ‘Zorlaştırmayın kolaylaştırın, nefret ettirmeyin sevdirin’dir” dedi. Eskici, “Spor teşkilatının her dalında görev aldım. Artık sporcunun sorunu ne, kulüpler nelerden hoşlanır tecrübe edindim. Bu tecrübeler de insanlarla aramızda gönül bağı kurdu. Gönül bağı da hizmet olarak halkımıza yansıdı” dedi.

Haberin Devamı

Gençlerimizin hizmetinde

“Tire Stadı, biz ilk geldiğimizde yıpranmış bir vaziyetteydi. Basit onarımlarını yaptık. Şimdi faaliyetlerine devam ediyor. Masa tenisi, tekvando, karate, güreş, atletizm, judo, basketbol, voleybol sporcuları çalışmalarını sürdürüyor. Gençlerimizin tarihi ve kültürel mirasımızı tanımaları ve gönüllülük bilincini artırıcı ve özendirici eylemlerde bulunmaları amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında öğrencilerimizi İzmir’den Çanakkale’ye yolcu ediyoruz. Ege Üniversitesi’nde 5.000 kişi kapasiteli yurdumuz yapılacak, Urla’da bitme aşamasında. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesin’de 2000 kişilik yurdumuz ihale, Bakırçay’daki proje aşamasından. Kiraz’da bu işi başlattık. Bergama’da da geçen sene başladı ve bitmek için gün sayıyor. Uzun vadede öğrencilerimizin konaklama sorununu çözmeye çalışacağız.”

HAVUZ MÜJDESİ

“İzmir’de 52 yıldır kent merkezindeki tek olimpik yüzme tesisi olarak faaliyet gösteren Alsancak Atatürk Yüzme Havuzu’nun 2019’da yaz dönemi öncesi ani bir kararla kapatılması sonucu yüzlerce sporcumuz üzüntü yaşamıştı. Bunun üzerine sporcularımız, Güzelbahçe’deki Narlıdere Yüzme Havuzu’na ve kentin çeşitli yerlerinde bulunan havuzlara akın etmişti. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Halkapınar’da Atatürk Stadı yanına bir havuz daha yapmak için kolları sıvadık. ‘Halkapınar Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu Yapım İşi’ için ihaleye çıktı. İnşallah burada da sorunu çözeceğiz.”

Yazarlar