Ege Miniklere dönüşüm eğitimi

Miniklere dönüşüm eğitimi

16.01.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Cevdet İnci Eğitim Vakfı, çocuklara ve gençlere çevre bilinci ve sürdürülebilirlik farkındalığı kazandırmak amacıyla yürüttüğü faaliyetlerin bir yenisi olarak başlattığı Gezici Kütüphane ile Geri Dönüşüm Atölyesi’nin ilk durağı Karabağlar Uluğbey İlkokulu oldu.

Miniklere dönüşüm eğitimi

Bu kapsamda İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki gönüllülerle, 3.sınıfa giden 225 öğrenciye çöp ve atık arasındaki farklar anlatıldı ve öğrenciler geri dönüşüm konusunda bilgilendirildi. Sene boyunca devam etmesi planlanan atölyeler ile geri dönüşüm farkındalığı kazandırılan öğrencilerin kendi çevrelerinde atık yönetimi başlatmaları amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Miniklere dönüşüm eğitimi

İnci Vakfı Güç Kaynağı Ece Elbirlik Ürkmez, “İnci Vakfı olarak sürdürülebilir bir dünya için en önemli adımın özellikle çocuk yaşta kazanılan değerler olduğuna inanıyoruz. Oluşturduğumuz Geri Dönüşüm Atölyesi ile ilk aşamada 225 üçüncü sınıf öğrencisi geri dönüşüm konusunda bilgi sahibi oldu. Daha yüzlercesini planlıyoruz. Çalışmadaki iş birliği için İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne, gönüllülük dersinin yürütücü öğretmenlerine ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” dedi. Gezici Kütüphane Anadolu ISUZU, Karabağlar Kaymakamlığı, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Karabağlar İlçe Halk Kütüphanesi destekleri ile faaliyetlerini sürdürüyor.