Ege MİTSO, üreticileri uykudan uyandırdı

MİTSO, üreticileri uykudan uyandırdı

09.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) tarafından Milas zeytinyağına Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret alınmasıyla birlikte zeytinyağı üreticileri ardı ardına belgelerini almaya başladı.

MİTSO, üreticileri uykudan uyandırdı

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) tarafından Milas zeytinyağına Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret alınmasıyla birlikte zeytinyağı üreticileri ardı ardına belgelerini almaya başladı. MİTSO’dan AB coğrafi işareti alan 19’uncu marka Mehmet Ateş’in “Karianda” zeytinyağı oldu. MİTSO’nun Milas zeytinyağına önce Türkiye’den, sonra da AB’den coğrafi işaret almasının yıllarca uykuda olan zeytinyağı üreticilerini adeta yeniden canlandırdığını belirten Ateş, “Zeytinyağı üreticileri olarak yıllardır adeta bir uykudaydık. Zeytinyağını üretiyor fakat karşılığını alamadığımız için umutsuzca üretim yapıyorduk. AB coğrafi işareti ile zeytinyağımız ilk kez hak ettiği değeri bulmaya başladı. Biz de zeytinyağı üreticileri olarak artık daha kaliteli zeytinyağı üretmek için çaba göstermeye başladık” diye konuştu.
Kaliteyi korumalıyız
Milas zeytinyağının AB’den coğrafi işaret almayı başarmış ilk ve tek Türk zeytinyağı olduğunu belirten MİTSO Başkanı Özer de, “Bundan sonra işimiz daha da zorlaştı. Sorumluluğumuz daha da arttı. Milas zeytinyağının üretim kalitesini korumak ve daha da artırmak zorundayız. Bunun için üreticilerimize her türlü desteği vereceğiz” dedi.