Ege Noel Baba, İzmir ile İtalya’yı buluşturdu

Noel Baba, İzmir ile İtalya’yı buluşturdu

13.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Antalya’nın Demre ilçesinde yaşayan ve Noel Baba olarak anılan Aziz Nicholas, İtalyan yönetmen Antonio Palumbo’nun film konusu oldu.

Noel Baba, İzmir ile İtalya’yı buluşturdu

 Nicola Cozze Kebab & Cocacola isimli film, İtalya’da büyük ilgi çekti. Türkiye’deki ilk gösterimi ise İzmir’de yapıldı. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği galada konuşan İtalyan Dostluk ve Kültür Derneği Genel Sekreteri Murat Saraç “Noel Baba ile İtalya Türkiye arasında farklı bir kültür köprüsü kuruyoruz. Noel Baba ile açılan bu köprü öyle bir köprü ki sadece iki ülkeyi değil, bütün dünyayı birbirine bağlıyor” dedi.
İtalya İzmir Konsolosu Valerio Giorgio ile eşi Michelle Moubarak’ın da katıldığı gösterimin gördüğü ilginin şaşırtıcı olmadığını belirten Saraç, “Bu hikayenin, inanç turizmi üzerine de ilham veren bir tarafı var. Filmdeki Türkiye ile ilgili olan bölüm İtalya’da çok ilgi gördü. Bu, Türk turizmi anlamında da çok önemli. İnsanlar merak ediyor. Önce İzmir’de bir gala gerçekleştirdik, Ardından Antalya’da düzenleyeceğiz” diye konuştu. Noel Baba’nın hikayesinin herkes tarafından eksik bilindiğinin altını çizen Saraç, şöyle devam etti:
Kardeş kent önerisi
“Noel Baba, Patara’da doğup Demre’de hayata gözlerini yumdu. Adına Demre’de bir katedral yapıldı. Ancak 1087-89 yıllarında Barili denizciler kemiklerini kaçırıp Bari’ye getirdi. Bu tarihten itibaren Bari önemli bir inanç merkezi haline geldi. Şu anda Bari’de her yıl bir milyondan fazla Ortadoks, Rus ve Ukraynalı ağırlayan bir katedral var. Bari ile İzmir ve Antalya kardeş kent olmalı. İnanç turizmi üzerine turlar yapılmalı. Bu doğrultuda çalışacağız.”