Ege Okul öncesinde Narlıdere farkı

Okul öncesinde Narlıdere farkı

20.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Nar Çiçekleri Anaokulu Projesi’ni yaşama geçiren Narlıdere Belediyesi, 5 yılda 5 okulu hedefliyor. Başkan Ali Engin, “Eylül ayında Çatalkaya Mahallemizde 60 öğrencili 3. anaokulunu hizmete açacağız. Bu aşamada, ilçemizde 185 çocuğumuza okul öncesi eğitim imkânı sunmuş oluyoruz” dedi

Okul öncesinde Narlıdere farkı

Narlıdere Belediyesi, okul öncesi eğitime yaptığı yatırımla yerel yönetimler arasında kendisine özel bir yer edindi. Seçimde 5 yılda 5 anaokulu sözü verdiklerini vurgulayan Başkan Ali Engin, “İlçemizdeki çocuklarımıza ve ailelerimize destek olmaya çalışıyoruz” dedi...

Haberin Devamı

- İkinci şubesini de tamamlayarak Narlıderelilerin hizmetine sunduğunuz Nar Çiçekleri Anaokulu’nun hikâyesini sizden dinleyebilir miyiz?

Narlıdere Belediyesi Nar Çiçekleri Anaokulları projemiz, seçim projelerinin içerisinde en çok önemsediğimiz projelerden bir tanesiydi. 5 yılda 5 anaokulu projesiyle çıktığımız bu yolda 2019 yılı Eylül ayında, 2. İnönü Mahallesi’nde Narbel konutlarının olduğu bölgede ilk şubemiz olan Yaşar Kemal Kültür Merkezi şubemizi 4 sınıf, 60 öğrenci kapasitesi ile açtık. Bu şubemizdeki başarımız ve halkımızın memnuniyeti, bizi hızla yeni şube açma girişimine yöneltti ve yine mülkiyeti belediyemize ait bir alanda, Narlı Mahallesi’nde, herkesin kolayca çocuğunu bırakabileceği bir lokasyonda 2. anaokulumuzu yapmaya karar verdik. 6 ay gibi kısa bir sürede inşaatını tamamlayarak 2020’nin Eylül ayında 2. şubemizin açılışını gerçekleştirdik. Narlı Mahallesi şubemiz, 3-6 yaş aralığında, 5 sınıfta 75 öğrencimize hizmet veriyor. Anaokullarımıza gelen yoğun talep ve 5 yılda 5 okul projemiz kapsamında 2021 yılının Eylül ayında Çatalkaya Mahallemizde, yine merkezi lokasyonda 4 sınıflı, 60 öğrencili bir anaokulunu, halkımızın, çalışan annelerin ve çocuklarının hizmetine açacağız. Şu anda açacağımız 3. okulumuzla birlikte Narlıdere’de 185 çocuğumuza okul öncesi eğitim imkânı sunmuş oluyoruz.

Haberin Devamı

- Nar Çiçekleri Anaokulu aslında uzun süredir çalıştığınız bir projeydi, bir seçim vaadiydi ve gerçek oldu. Bu konuda düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Nar Çiçekleri Anaokulu, benim önemsediğim ve seçim projelerimiz arasında yer alan projelerimizden bir tanesiydi ve halkımıza 5 senede 5 anaokulu sözü vermiştik. Bu doğrultuda Eylül ayında açacağımız anaokulumuzla birlikte 2,5 senede 3. okulumuzu açmış olacağız. İlçemizde çalışan annelere destek olmak, onların çocuklarını güvenle bırakabilecekleri bir yer, bir okul açmak önemli. Okul öncesi eğitimi, uzmanların da söylediği gibi 3-6 yaş aralığında çocukların gelişiminde önemli bir yere sahip. Biz de bu doğrultuda açtığımız anaokullarımızla ilçemizdeki çocuklarımıza ve ailelerimize destek olmaya çalışıyoruz. Desteğimizi de gelecek yıllarda açacağımız okullarımızla sürdüreceğiz.

Haberin Devamı

Okul öncesinde Narlıdere farkı
Çocuk merkezli eğitim

- Anaokullarının eğitim altyapısı hakkında bilgi verir misiniz?

Nar Çiçekleri Anaokulları, 3-6 yaş aralığındaki çocuklarımızla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel okul statüsünde eğitim-öğretim vermektedir. Çocuklarımızın yaş gruplarına göre, gelişim özelliklerine uygun hedef ve kazanımlar doğrultusunda, programlarımız eğitim zümremiz tarafından hazırlanmakta ve aylık olarak velilerimizle paylaşılmaktadır. Eğitim programlarımızı hazırlarken, çocuklarımızın sosyal, duygusal, bilişsel ve motor becerilerini geliştiren, onlarda var olan merak duygusu, öğrenme güdüsü ve problem çözme yeteneğini ileriye taşıyıp, onlara eğitim hayatları ve tüm yaşamlarında başarılı ve mutlu olabilmeleri için gerekli donanımı kazandırıyoruz. Çocukların yapılandırmacı eğitim sarmalı içerisinde aktif rol aldığı ve keşfettiği çocuk merkezli eğitim programları uyguluyoruz.

Haberin Devamı

- Ebeveynler, çocukları için neden Nar Çiçekleri Anaokulu’nu seçmeliler?

Ebeveynlerin çocukları için anaokullarında aradıkları 4 önemli faktör var:
1. İyi bir eğitim verilmesi, dolayısıyla da iyi bir öğretmen,
2. Temiz ve hijyenik bir okul,
3. Fiziki koşulları iyi bir ortam,
4. Ve çocuğunun mutlu olması.
Biz de Narlıdere Belediyesi Nar Çiçekleri Anaokulları olarak bu 4 önemli maddeyi temel alıyoruz. Okullarımızdaki tüm öğretmen ve yardımcı personelimizi, alanında uzman ve eğitimli kişilerden seçiyoruz. Programlarımız, okulda oluşturduğumuz eğitim zümremiz tarafından özenle hazırlanarak uygulanıyor. Okullarımızın günlük temizliğini titizlikle yapıyor ve her hafta sonu da genel hijyen temizliği yapıyoruz. Okullarımızda sınıf içi olsun bahçe, serbest etkinlik, yemek alanlarımız olsun, tüm alanlarımız fiziki olarak çocuklarımız için uygun, yeterli ve düzenlidir. İyi bir eğitimin yanı sıra iyi bir fiziki ortam ile onların okulumuzda arkadaşlarıyla güzel vakit geçirmelerini sağlıyoruz ve mutlu bir şekilde eve gönderiyoruz.

Haberin Devamı

‘Taleplere göre şube açabiliriz’

- Peki, Nar Çiçekleri Anaokulu’na sadece Narlıdereli aileler mi kayıt yaptırabiliyor?

Nar Çiçekleri Anaokullarımıza, öncelikli olarak Narlıdere’de ikamet eden vatandaşlarımız kayıt yapabilmektedir. Ancak kontenjan boşluğu oluşması durumunda Narlıdere’de çalışanlar da kayıt yaptırabilmektedir.

- Planlanan yeni şubeler var mı? Varsa hangi bölgeler hedefleniyor?

Eylül ayında Çatalkaya Mahallesi Şubemizi açacağız. Çatalkaya’yla birlikte 3. şubemizi açmış oluyoruz. 4. ve 5. şubemiz için mahalle araştırmalarımıza başladık. Halkımızın talep ettiği, ihtiyaç duyduğu mahallelerimizde çalışmalarımıza başlayacağız.

‘Standardı gözetiyoruz’

- Şu an hangi lokasyonlarda eğitim veriyorsunuz?

Narlıdere’de 2. İnönü Mahallesi-Narbel, Narlı Mahallesi ve Çatalkaya Mahallesi’nde eğitim veriyoruz. 3 okulumuzun toplam kontenjanı 185.

- Her şubede aynı kalitede eğitim veriliyor mu? Bunun kontrolünü nasıl sağlıyorsunuz?

Yaşar Kemal Şubemiz, Narlı Mahallesi Şubemiz ve Eylül ayında açacağımız Çatalkaya Şubemizde hem eğitim-öğretim olarak hem de fiziki olarak aynı standartları uyguluyoruz.
Programlarımız, eğitim zümremiz tarafından hazırlanmakta ve bu zümremizde her okuldan en az bir öğretmen bulunmakta. Öğretmenlerimiz vasıtasıyla her okulda aynı eğitim programları ve aynı etkinlikler uygulanmaktadır. Dönem başı ve her ay başında başta okul müdürümüz ve tüm öğretmenlerimiz bir araya gelerek o ay uygulanacak eğitim ve etkinlik programlarına karar veriyor. Okullarımız arasındaki standartları tutturmak için fiziki olarak da aynı standartları uyguluyoruz.