Ege Okulda hayatı öğreniyorlar

Okulda hayatı öğreniyorlar

22.04.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Yunusemre Belediyesi’nin destekleriyle bir ilkokulda uygulanan ‘Finlandiya Modeli’ ile minikler meslekler, tarım ve hayvan bakımı gibi eğitimler alıyor

Okulda hayatı öğreniyorlar

Manisa Yunusemre’de bulunan Mehmet Suphi Egemen İlkokulu’nda hayata geçirilen ‘Hayat oyunu’ projesi eğitimi farklı bir noktaya taşıdı. Finlandiya modeli eğitim sisteminin uygulandığı okulda, topraksız serada ürünler yetiştiren ilkokul öğrencileri, tavuk ve tavşan besleyerek doğa ve hayvan sevgisini de okulda kazanıyor.

Güneş enerji paneli ve rüzgar enerji türbini ile enerji alan topraksız sera, bahçe satrancı, hobi bahçesi, hayat sokağı ve hayvanat bahçesi gibi 5 farklı açık hava sınıfının bulunduğu 75 bin liralık proje, hayırseverlerin ve Yunusemre Belediyesi’nin desteğiyle sıfır maliyetle yapıldı. Okul Müdürü Evra Seda Satan’ın, gönüllü olarak uygulamaya geçirdiği ve öğrencilerin velileriyle birlikte katkı sağladığı projede, öz güvenleri artan çocukların günlük hayattaki meslekleri eğlenerek öğrenmeleri hedeflendi.

Simülasyon gibi

Proje ile çocukları hayata hazırladıklarını kaydeden Satan, “Bu projemiz ile hayata dair her şey küçük bir simülatör ile öğretiyoruz. Amacımız üretim sevdalısı, tarihini ve değerlerini bilen üretmekten zevk alan çocuklar yetiştirmek. Meslekler sayesinde çocukların kendilerine bir rol model geliştirmesini istiyoruz. Ayrıca tarımı desteklediğimiz için bildiğimiz kadarıyla Türkiye’de ilk ‘Yeşil Bayrak’ alacak olan okul adayıyız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bitkiler ilaç oldu

Okul Müdürü Evra Seda Satan, topraksız serada ürettikleri zirai bitkilerden elde ettikleri spreyleri UNICEF aracılığıyla ilaç sıkıntısı yaşayan Somali ve Yemen’e gönderdiklerini söyledi.