Ege OmIcron uyarısı

OmIcron uyarısı

31.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

18 yaş altının süper bulaştırıcı bir grup olduğunu kaydeden Medicana International Hastanesi’nden Prof. Dr. Sakarya, “Bir an önce aşılanmalılar” dedi

OmIcron uyarısı

Medicana International İzmir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serhan Sakarya, 18 yaş altı nüfusun Omicron varyantında süper bulaştırıcı bir grup olduğunu belirtti. Prof. Dr. Sakarya, “18 yaş altı grup okullara gidiyor, okuldan çıkıp kafeye gidiyor. Hasta olmuyorlar ama virüsü eve taşıyorlar. 3 aşılı olduğunu söyleyen ebeveynler, çocuğun okulda Kovid-19 vakası çıktığı için hastalığa yakalandığını iletiyor. Bizim artık okul çağına gelmiş her çocuğu aşılamamız gerekiyor. Onları aşılarsanız, diğerlerini koruyabilirsiniz. Çocuklar maske takmıyor, birbirleriyle alışverişte bulunuyor, içeceklerinden kullanıyor. Bu şekilde dolaşan virüs, ailelerini çok ciddi hasta ediyor” dedi.
Omicron varyantının ilk ortaya çıktığı Afrika’nın aşılanma oranı en az olan yerlerden biri olduğunu vurgulayan Sakarya, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD’de pandeminin başından bu yana kaydedilen en yüksek verilerin açıklandığını ifade etti. Prof. Dr. Sakarya, “İngiltere’de 600 bin vaka açıklandı. Nüfuslarına bakıldığında bu rakamlar oldukça ciddi. Günlük vaka sayısı 100 binlere ulaşıyor. Önümüzdeki dönemde biz de kişisel korunma yöntemlerini daha sıkı uygulamazsak, aşılamayı her gruba indiremezsek, önümüzdeki ocak ve şubat ayında her gün bildirilen 20 bin ve altındaki vakalarda kalabileceğimizi düşünmüyorum. Solunum izolasyonu yapınız. Mesafeyi koruyunuz, hijyene dikkat ediniz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Aşı olmayan sağlıkçı öldü

Denizli’de bulunan Servergazi Devlet Hastanesi’nde radyoloji teknikeri olarak çalışan Hasan Kurban (52), koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Kurban’ın aşılarını olmadığı öğrenildi.