Ege Omicron varyantı gözü de etkiliyor

Omicron varyantı gözü de etkiliyor

21.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

İngiliz bilimadamlarının yaptığı araştırma, Omicron varyantının halk arasında pembe göz ya da kırmızı göz hastalığı olarak bilinen Konjonktivit hastalığına da yol açtığını ortaya koydu.

Omicron varyantı gözü de etkiliyor

Konjonktivit’in göz sulanması, ağrı, kaşıntı ve çapaklanma gibi belirtilerle kendini belli ettiğini belirten Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, “Gözün beyazını kaplayan ince zar olan ‘Konjonktiva’ iltihaplandığında damarlar daha belirginleşir ve göz kızarır. Mikrobik ve virütik konjonktivitler çok bulaşıcıdır ve mendil, havlu, yastık gibi eşyalar aracılığıyla bulaşabilirler. Konjonktivitli kişilerle temas ederseniz vakit geçmeden ellerinizi yıkayınız. Tedavisinde göz damlaları kullanılır” bilgisi verdi.
Kontrol ettirin
Düzenli göz muayenesinin önemine de dikkat çeken Asena, “Göz kızarıklığına sebep olabilen başka ciddi göz hastalıkları da vardır. Bu nedenle göz kızarıklığında göz doktoruna görünmenizde yarar vardır. Özellikle ağrı, bulanık görme ve şiddetli ışık hassasiyeti varsa göz doktoruna görününüz çünkü basit konjonktivitte bunlar görülmez” diye konuştu