EgeÖnce üretim sonra hizmet

Önce üretim sonra hizmet

11.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kentin ihtiyaçlarını gidermek ve sorunlara anında müdahale etmek üzere çalışmalarını sürdüren Kuşadası Belediyesi, kurduğu demir atölyesinde her ay yaklaşık 100 metre yağmur suyu ızgarası imal ediyor

Önce üretim sonra hizmet

Kuşadası Belediyesi kış mevsiminde, kötü hava koşullarından kaynaklı kentte oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla başlattığı çalışmalara devam ediyor. Bu kapsamda ekipler eskiyen yağmur suyu mazgallarını, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından imal edilen yenileriyle değiştiriyor. Kademe Amirliği’nde bulunan demir atölyesinde öz kaynaklar kullanılarak her ay yaklaşık 100 metre yağmur suyu ızgarası imal ediliyor. İhtiyaca göre çeşitli ebatlarda döküm demirden yapılan ızgaralar, ekiplerce önceden belirlenen bölgelere yerleştiriyor. Ayrıca eskiyen yağmur suyu ızgaraları yenileriyle değiştiriliyor.

Haberin Devamı

Tıkanan mazgal yok

Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerse kent genelinde yağmur suyu hattı mazgallarından su geçişini engelleyen yabancı maddeleri temizliyor. Çalışmada mazgalların altında bulunan pet şişe, sigara izmariti, plastik ambalaj, kuru ağaç dalları, toprak ve hafriyat kalıntıları Kuşadası Belediyesi’ne ait vakum aracıyla alınıyor. Bu kapsamda son olarak Kadınlar Denizi Mahallesi’nde bulunan Hamit Kaplan ve Celal Atik Sokak’ta çalışma yürüten ekipler, bugüne kadar yaklaşık 1000 mazgalın içini temizleyerek yeniledi.

Parklar tertemiz

Bugüne kadar özgün mimarisiyle Kuşadası’na birçok temalı park kazandıran Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de Kuşadalıların sıklıkla ziyaret ettiği park ve yeşil alanlarda bakım, temizlik ve onarım işlerini gerçekleştiriyor. Dereler, kanallar ve yol kenarlarında büyüyen otları da temizleyen ekipler bir yandan da şiddetli esen rüzgar ve fırtınada ağaçların tehlike oluşturabilecek dallarını buduyor. Çalışmalarda parklardaki kedi ve köpek evlerinin tamiratı da yapılarak can dostların yuvaları kış mevsimi için korunaklı bir hale getiriliyor.

Haberin Devamı

İki ayda 110 bin metrekare yeni yol

Başkan Ömer Günel’in Kuşadası’nı modern bir turizm kenti haline getirmek için kent genelinde başlattığı alt ve üst yapıyı yenileme hamlesi tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda ASKİ’nin alt yapı çalışmalarını bitirdiği İkiçeşmelik Mahallesi’ndeki Üsküdar Konakları’nın arkasında bulunan 10 bin 500 metrekarelik alanda, Kuşadası Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen sathi asfalt kaplama işlemi tamamlandı. Kuşadası Belediyesi tarafından son iki ayda farklı mahallelerde gerçekleştirilen kilit parke, begonit, sıcak asfalt ve sathi kaplama çalışmalarıyla kent toplamda 110 bin 500 metrekare daha yeni yola kavuştu.
Kuşadası’nda hizmetin ulaşmadığı tek bir sokağın kalmadığını belirten Başkan Günel “Tüm çabamız ülkemizin turizm başkenti Kuşadası’na en iyi hizmeti vermek. Kuşadası’nda güzel yarınlar için başlattığımız hizmet seferberliği sürecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Önce üretim sonra hizmet

Kuşadası’nın hedefinde İngiltere pazarı var

Kuşadası Belediyesi, dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan World Travel Market Londra Fuarı’na (WTM) katıldı. Fuarda Başkan Ömer Günel, Türkiye’ye ayrılan stant alanını ziyaret etmeye gelen misafirlerle bire bir ilgilenerek kentin tanıtımını yaptı. Kuşadası Belediyesi Türkiye’ye İngiliz turist getiren seyahat acentalarının temsilcileriyle yakın ilişki kurarak gelecek sezon kente daha çok İngiliz turist çekmeyi hedefliyor.

İngiliz turist ikinci sırada

Kuşadası’nın bu yıl başarılı bir turizm sezonu geçirdiğini belirten Başkan Günel, “Bölgemizde İngiliz pazarı, yabancı kaynak pazarlar içerisinde Almanya’dan sonra tekrar ikinci sıraya yükselerek ön plana çıkmaya başladı. İngiliz pazarındaki Türkiye’ye yönelik talepte yaşanan gelişmelere paralel olarak biz de pastadan daha fazla pay almak için World Travel Market Londra Fuarı’na katıldık. Standımıza olan yoğun ilgi bizleri çok memnun etti. Nisan-Kasım aylarını kapsayan uzun dönemde Kuşadası’nı ziyaret etme özelliği olan İngiliz turistler için kentimizdeki turizm tesislerinin yüksek sezonda dengeli bir kapasite ayırmaları çok önemli” diye konuştu.