Ege Op. Dr. Volkan Kahya’dan 6 adım

Op. Dr. Volkan Kahya’dan 6 adım

24.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’de plastik cerrahi alanında en çok talep edilen işlem, burun estetiği. Hem daha güzel bir görünüme kavuşmak hem de nefes problemlerini çözmek amacıyla yaptırılan ameliyatın detaylarını Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahı Op. Dr. Volkan Kahya anlattı.

Op. Dr. Volkan Kahya’dan 6 adım

Türkiye’de plastik cerrahi alanında en çok talep edilen işlem, burun estetiği. Hem daha güzel bir görünüme kavuşmak hem de nefes problemlerini çözmek amacıyla yaptırılan ameliyatın detaylarını Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahı Op. Dr. Volkan Kahya anlattı. Kahya, “Burun estetiği gelişim evresini tamamlamış, yani 16-17 yaşını bitirmiş her yaştaki erkek ve kadına uygulanabilir” dedi. Hastanın istekleriyle hekimin yapabilecekleri örtüştüğünde ameliyat kararı alındığını belirten Kahya, operasyonun detaylarını şöyle anlattı:
Operasyon aşamaları
“Ameliyat esnasında kendinizi daha rahat hissetmeniz açısından birkaç ilaç verilir. Operasyonda ya genel anestezi uygulanır ya da ağrı kesiciler verilir. Burun estetiği, kapalı ve açık olmak üzere iki şekilde yapılır. Kapalı burun ameliyatında kesme burnun iç kısmından yapılırken, açık burun ameliyatında operasyon burun kanadı kıvrımlarından gerçekleşir. Burun yeniden şekillendirilir. Eğer burun içindeki kıkırdak ya da kemikte eğrilik varsa düzeltilir. Deri tekrardan kapatılarak kesilen yerler dikilir.” Kahya, operasyonun ardından ilk bir hafta şişlik ve morarmaların yaşanabileceğini dile getirdi, tam şeklini almasının birkaç ayı hatta 1 yılı bulabileceğini söyledi.