Ege ‘Ortak akıl hareketi’

‘Ortak akıl hareketi’

25.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2-11 Eylül günleri arasında düzenlenecek uluslararası gastronomi fuarı “Terra Madre Anadolu İzmir 2022”nin tanıtımını Bornova Yeşilova Höyüğü’nde yaptı, “İstedik ki, Terra Madre Anadolu başka bir dünyanın mümkün olduğuna inanan herkes için bir meydan olsun. Buluşmamızda, insanın gözü dönmüş zenginlik arzusunu bereket ile sınayacağız” dedi.

‘Ortak akıl hareketi’

Terra Madre Anadolu’nun yalnızca bir lezzet fuarı olmadığını; iklim krizi, enerji sorunu, yoksulluk, kuraklık, gıda egemenliği, biyolojik çeşitliliğin kaybı ve savaşlar karşısında kalıcı çözümler tarif edeceğimiz bir ortak akıl hareketi olduğunu belirten Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir’de büyük bir kararlılıkla yürüttüğümüz tarım stratejisi iyi, temiz ve adil gıda üretiminin tek yolunun doğru tarımsal planlama olduğunu ispat etti.”

Haberin Devamı

Tünel hızlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Onat Tüneli’ndeki çalışmaları sürdürüyor. Bugünden itibaren kazı çalışmalarına hız kazandırmak ve projeyi daha kısa sürede tamamlamak için kontrollü patlatma tekniği kullanılacak. Uzman ve akademisyenlerin denetiminde yapılacak olan patlatma işleminin, tünel güzergâhında kalan binalara herhangi bir olumsuz etkisinin olmayacağı açıklandı. Yeni Avusturya Tünel Açma Yöntemi’yle (NATM) yürütülen kazı çalışmalarının, daha kısa sürede tamamlanması için kontrollü patlatma tekniği kullanılacak.