Ege Oruç çekildi

Oruç çekildi

09.06.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Altay, yeni yönetimini bugün İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde saat 18.00’de başlayacak genel kurulda seçecek. Kongre öncesi Ethem Oruç adaylıktan çekildi. Ahmet Taşpınar ve Ömer Hızlıok’un listeleri yarışacak

Oruç çekildi

İstanbul’da yapılan Play-Off maçlarında Süper Lig’in kapısından bir kez daha dönmenin şokunu yaşayıp Bank Asya 1. Ligi’nde geçireceği sekizinci sezon öncesi ağır bir borç yükü ve kötü bir mali tabloyla baş başa kalan Altay yeni yönetimini bugün seçecek. Fuar Evlendirme Dairesi’nin yanındaki İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde saat 18.00’de başlayacak genel kurul öncesi Ethem Oruç adaylıktan çekildiğini açıklarken, eski başkanlardan Ahmet Taşpınar ile diğer aday Ömer Hızlıok’un listeleri kapışacak.

Taşpınar listesini açıkladı
Siyah-beyazlı kulüpte son kez 2003-04 sezonunda başkanlık yapan Ahmet Taşpınar, kongreye 24 saat kala listesini açıkladı. Hüsamettin Ender, Hüseyin Hıdır, Engin Denizmen, Eyüp Necimoğlu, Tamer Kanböre ve Habib Sak gibi tanıdık isimleri listesine alan Taşpınar’ın grubunda Yeni Gaziemirspor Başkanı Fikret Kar’ın yanı sıra işadamları Ufuk Kazancı, Nuri Kuyumcu, Özkan Özseçkin, Sinan Atik, Barış Vatansever yer alıyor. İzmir’in tanınmış ailelerinden Mete Veryeri, Alex Padulano ve Fuat Payzın ile spor yazarı Özgür Özgürengin de Altay’a hizmet için Taşpınar’ın listesine dahil oldu.

Oruç aday olmayacak
Adaylığını ilk açıklayan isim olan Ömer Hızlıok’un ise, 2005-06 sezonunda aynı yönetimde görev yaptığı Mustafa Tosunlar’ı kesinleştirdiği, diğer isimlerle ilgili görüşmelerini sürdürdüğü için listesini kongreye sunacağı ifade edildi. Tarihi kongre öncesi gördüğü kötü ortam nedeniyle çekildiğini belirten Ethem Oruç ise, “Herkes yaptığı işin hacmini ortaya koysun, başkanlığı kimin yapması gerektiği ortaya çıkar. Ama bu ortamda ben yokum” dedi. Taşpınar, “Yönetime bağlı kurullarda 100 Altaylı daha bulunacak. İlkeli bir yönetim için geliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmaz veda etti
Altay Başkanı Niyazi Konuşmaz basın toplantısı düzenleyerek dün camiaya veda etti. Son bir yılı başkan olmak üzere 2,5 yıldır yönetimde yer aldığını hatırlatan Konuşmaz, “Başkan olunca kasıtlı hareketlere maruz kaldım. Camiada, benim başkanlık yaptığım dönemde takımın Süper Lig’e çıkmasını istemeyenler oldu. Altay Süper Lig biletini alsaydı bile başkanlık koltuğuna oturmak için iki kişi liste çalışması yaptı. Bunlardan biri bugün yine aday. Benim alnım ak. Umarım Altay Süper Lig’e yükselir” dedi.