Ege Özbekistan ile ilişkiler güçleniyor

Özbekistan ile ilişkiler güçleniyor

19.11.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Birincisi geçen yıl İzmir’de Ege Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Türk-Özbek Eğitim Forumu’nun ikincisi Semerkant’ta gerçekleştirildi.

Özbekistan ile ilişkiler güçleniyor

Forumda, Türkiye ve Özbekistan üniversiteleri arasında akademik işbirlikleri, iş ve staj imkanları, eğitim öğretim ve araştırma geliştirme altyapılarının paylaşılması konuları masaya yatırıldı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Özbekistan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Uygulama Mutabakat Zaptı imzaladık. Türkiye ve Özbekistan arasında yükseköğretim alanındaki işbirliğimiz yeni alanlarla devam edecek. Yüksek lisans ve doktora programları öncelikli hedeflerimiz arasında yer alacak. Bu iş birliğiyle temel hedefimiz iki ülke arasında yükseköğretime dair var olan ilişkileri daha ileriye taşımak, her iki ülkede öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliğini yeni bir seviyeye getirmek, üniversitelerimizin araştırma kapasitelerini bir araya getirerek ortak projeler üretmektir” dedi. 

Haberin Devamı

Ege Modeli ses getiriyor 

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da, “Türkiye Yüzyılı hedefleri ile uyumlu öncelikli ve yenilikçi adımlar atılırken Ege Üniversitesi olarak, bilimi, toplumu ve ülkemizi daha ileri taşıyacağımız bir geleceğin inşası için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Küresel bakış açısıyla kaliteli eğitim ve araştırmada yeni ufuklar açıyoruz. Güçlü araştırma altyapımız, yürüttüğümüz bilim diplomasisi, ulusal ve uluslararası alanda ses getiren projelerimiz, Ege Modelimiz ile Türk yükseköğretiminde bir ilk olarak hayata geçirdiğimiz çift diploma programlarımızla geçmişimizin mirasıyla geleceğimizi inşa ediyoruz” diye konuştu.