Ege Pozisyon var gol yok!

Pozisyon var gol yok!

25.01.2018 - 00:45 | Son Güncellenme:

Bülent Buda: Altay Fırsat Tepti’ bu saptama bizim ana gazetedeki başlık. Zonguldak 37’de 10 kişi kalmış. Altay sayısız pozisyon üretmiş, gole dönüştürememiş.

Pozisyon var gol yok

Futbol oyununda olur böyle günler diyeceğim ama gerçekten fırsat, hem de fena halde tepilmiş. Zirvedeki yarış büyük vede çekişmeli. Ligin bitimine kadarda süreceğe benzer. Yani sıkı bir maraton. Altay’ın kadro gücü bu maratonu taşırmı, taşır. Tek koşulla, fırsatları elinin tersiyle itmezse.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Bülent Abim, futbolda olur böyle şeyler dedi. Olur da Gümaşhane ile puan farkı 4’den 6’ya çıktı. Telafisi zor olan durumlar. Rakip 55 dakika 10 kişi oynuyor ve iki puanı bırakıyorsun, zemin kötüymüş, saha şartları ağırmış. Zaten şampiyonluk yolunda giderken, bunların hepsini geçmek zorundasın. Gümüşhane 39 puanda, Altay’la birlikte Şanlıurfa, Bandırma, Sakarya’nın puanı da 33. Hacettepe, Bugsaş 31. Bir takım direkt çıkacak, dört takımda Play Off oynayacak. Bu tabloya bakılınca artık Altay’ın bu basit puan kayıpları son bulmalıdır. Altay’a şampiyonluk yolunda inanıyormusunuz diye soracak olursanız, evet inanıyorum. Ancak bildiğimiz coşku, hırslı ve mücadeleci kimliğini öne çıkarmalı. Elindeki oyuncular iyi kullanılmalı. Şampiyonluk yolunda cesaret ve kararlılık gerekliliğide unutulmamalı. Elbette taraftarın müthiş desteği alınmalıdır.

Haberin Devamı

İsmail Özelçinler: Futbol sahada kazanılır. Rakip kim olursa olsun, sahaya çıktığında oyuna iyi konsantre olamayan, oyun disiplinine ayak uyduramayan takımlar istikrar yakalayamaz. Altay’ın mevcut kadrosuyla, zirve yarışını sezon sonuna kadar sürdürmesi çok doğal. Ancak, yukarıda vurguladığım gibi tüm maçlara çok iyi konsantre olarak ve 1 dakika bile oyun disiplininden kopmadan mücadeleyi sürdürmesi şart. Altay’ın bunu başarması ise asla sürpriz olmaz.

Mehmet Demirtaş: Altay Zonguldak Kömür deplasmanında rakibinin karşılaşmanın 38. dakikasında 10 kişi kalmasıyla önüne gelen fırsatları değerlendiremedi. Çok sayıda gol kaçırdığı, çizgiden top çıkarıldığı, direkten dönen topun olduğu deplasmanda 2 puan bıraktı ve lider Gümüşhanespor’un puan farkını 6’ya çıkarmasına imkan verdi. Maç sonu bakıyoruz, kötü zemin ve hava şartları konuşuluyor, zaten Şampiyonluk yoluda gülbahçesinden geçmiyor. Şampiyon olmak istiyorsan tüm zorluklara göğüs gereceksin... Birkaç sözde Altay taraftarına kendi içlerindeki küskünlükleri, kırgınlıkları bir kenara bırakıp kenetlenmek zorundalar. Taraftarlar Derneği de birleştirici bir tavır sergilemeli. Kıran kırana geçecek bir ikinci yarı onları bekliyor.