Ege Pozitif ayrım için teşekkür

Pozitif ayrım için teşekkür

10.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi engelli yurttaşların yaz aylarını en güzel şekilde geçirebilmeleri için deniz seferlerine başladı. İZDENİZ AŞ tarafından düzenlenen Güzelbahçe-Mordoğan-Foça vapur seferleri ile engelli yurttaşlar yazlık ilçeleri keşfetti.

Pozitif ayrım  için teşekkür

Seferlere engelli yurttaşlar ilgi gösterdi. Engelli yurttaşlar ve bir refakatçileri için yaz mevsimi boyunca her salı saat 08.00’de Konak’tan kalkan gemi, 08.45’te Güzelbahçe’den ve 09.45’te Mordoğan’dan hareket ederek 10.30’da Foça’ya ulaşıp akşamüzeri ise aynı rota üzerinden geri dönüyor.
İZDENİZ seferini kullanarak eşi Nazan Kara ile birlikte Mordoğan’a giden Buca Engelliler Derneği Başkanı Harun Kara, “Bu hizmet bizim için çok değerli bir hizmet. Her hafta salı günü birçok engelli arkadaşlarımız ve üyelerimizi bu etkinliğe yönlendiriyoruz. Öncelikle Başkanımız Tunç Soyer’e engellilere göstermiş olduğu pozitif ayrımcılık için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Engelli oğlu Hüseyin Aktulum’la birlikte yola çıkan anne Gülten Aktulum, “Biz anneler olarak çok zorlanıyoruz. Sabaha kadar saati sordu heyecandan. Çok mutlu, her şey için teşekkür ediyoruz” dedi.
Engelli İzmirim Kart sahibi yurttaşlar ve Refakatçi İzmirim Kartı bulunan yakınları, tura katılmak için 0232 320 00 35 (Dahili 102-103) numaralı telefonu arayıp, biniş yapacakları iskeleyi bildirerek rezervasyon yaptırabilir. Gemi kapasitesi 300 kişi olduğu için seferden en az bir gün önce aranması gerekiyor.

Yazarlar