Ege Prematüre bebeklere kuvözde anne şefkati

Prematüre bebeklere kuvözde anne şefkati

08.06.2017 - 04:35 | Son Güncellenme:

Prematüre bebekler, Medical Park İzmir Hastanesi’nde anne karnının taklit edildiği kuvözlerde hayat buluyor. Dr. Güneş, çocukların bu yöntemle normal gelişimlerini tamamladığını söyledi

Prematüre bebeklere kuvözde anne şefkati

Zamanından önce doğan mucize bebekler, hastane ortamında anne karnındaki ortamın taklit edilerek yapılan tedaviyle sağlığına kavuşuyor. Medical Park İzmir Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Sezgin Güneş, yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin artması ile prematüre bebeklerin hayatta kalma şansının arttığını söyledi. Dr. Güneş, “Ülkemizde yılda yaklaşık 1 milyon 300 bin doğumun yüzde 10’u erken doğum yani prematüre bebeklerden oluşuyor. Bin gram altındaki bebekler şans eseri yaşıyordu. Yeni doğan yoğun bakım ünitelerinin gelişmesi ile mucize bebeklerin yaşama ve kaliteli yaşama oranı arttı“ dedi.

Haberin Devamı

Anne karnını taklit

Dr. Sezgin Güneş, “37 haftanın altına doğan bebeklere prematüre bebek diyoruz. Bin gramın altındaki bebekler ortalama 2 ay hastanede yatıyor. Yeni doğan yoğun bakım servisimizde bir bebeğin normal doğumda sahip olması gereken tüm gelişimini tamamlaması için anne karnını taklit ediyoruz” dedi ve şu bilgileri aktardı: “Öncelikle bebeğin 36.5 derece olması gereken vücut ısısını koruyoruz. Göbek kordonuna takılan bir kataderle, tıpkı anne karnından aldığı likit gıdaları veriyoruz. Ayrıca solunum desteği sağlıyoruz. Böylece prematüre bebek, kendini anne karnındaymış gibi hissediyor, normal gelişimini sürdürüyor. 500-600 gram ağırlığındaki bebekleri yaşatabilecek altyapıya ve personel tecrübesine sahibiz. Prematüre bebeklerin yoğun bakım sürecinin ardından 2 yaşına kadar takipleri çok önemli.”