EgeProfesyonel tesis ihracat için şart

Profesyonel tesis ihracat için şart

26.09.2018 - 23:04 | Son Güncellenme:

İzmir Bergama’da büyükbaş hayvan çiftliği, süt işleme tesisi ve seralarda inceleme yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Bu seralar, tarım ürünleri ihracatı konusunda çok profesyonel. Bu tip tesislere ihtiyaç duyuyoruz” dedi

Profesyonel tesis ihracat için şart

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir’in Bergama ilçesinde büyükbaş hayvan çiftliği, süt işleme tesisi ve seralarda incelemelerde bulundu. Pakdemirli, Süt Kardeşler Çiftliği ve Süt İşleme Tesisleri’ndeki büyükbaş hayvan çiftliğini gezdi, bir buzağıya süt içirdi, tesisler hakkında bilgi aldı. Daha sonra bir firmaya ait seralarda incelemelerde bulunan Pakdemirli, şeker domates hasadı ve üretimiyle ilgili bilgi aldı.

Haberin Devamı

‘Tavsiye ediyoruz’

İnceleme yaptıkları seraların tarım ürünleri ihracatı konusunda çok profesyonel olduğunu, bu tip tesislere ihtiyaç duyulduğunu aktaran Bekir Pakdemirli, “Burası jeotermalle ısınan bir yer. Son derece faydalı, cirosuyla, ürün kalitesiyle, sürekli müşterisiyle herkese tavsiye etmemiz gereken bir yer” dedi. Pakdemirli, Bayburt Gruba ait 576 dekar kapalı alan sera, 100 dekar cam sera, 476 dekar plastik sera ürününün bulunduğu ve bakanlıkça 22 dal fide hibe edilen serayı da dolaştı. İlk ürünlerin hasat zamanında, işletmede incelemelerde bulunan Pakdemirli, “Tarım ürünlerinin, özellikle ihracatı konusunda, böyle profesyonel tesislere ihtiyacımız var. Devamını getirmeliyiz. Burası jeotermal ile ısınan bir yer. Son derece faydalı. Cirosu, ürün kalitesiyle sürekli müşterisi ile herkese tavsiye etmemiz gereken bir yer” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Annem ve dayım iyi’

Bakan Pakdemirli, annesi Nuran Pakdemirli ve dayısı Cemali Çetin’in önceki gün Manisa’da geçirdiği trafik kazasıyla ilgili olarak da açıklama yaptı. Pakdemirli, “Annemde yumuşak doku zedelenmesi var, kolu askıda; 3-5 gün içinde askısı çıkacak. Dayımın da ufak bir çatlağı var kaburgalarında diye konuştu.