Ege 'Projenin eşi yok'

'Projenin eşi yok'

04.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Anadolu Otizm Vakfı’nın işbirliğiyle Türkiye’nin ilk otizm yerleşkesini kuracaklarını belirten İzmir Büyükşehir Başkanı Soyer “Eşi olmayan projemizin temelini attık... Gururluyuz” dedi

Projenin eşi yok

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Anadolu Otizm Vakfı işbirliğiyle Güzelbahçe’de hayata geçirilecek Otizm Yerleşkesi projesinin temel atma töreni çevrim içi olarak Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapıldı.

Haberin Devamı

‘Eşi olmayan bir proje’

Törene CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da bir video mesajla katılarak “Otizmli çocuklar da bizim çocuklarımız, geleceğimiz ve umudumuzdur. El ele vereceğiz ve hep birlikte otizmi yeneceğiz” dedi. AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Binali Yıldırım, Tarım ve Orman Eski Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de görüntülü tebrik mesajı yayınladı. Geçen yıl Anadolu Otizm Vakfı ile bir işbirliği protokolü imzaladıklarını ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Bugün, Türkiye’nin ilk Otizm Kampusu’nun temelini İzmir’de atmanın gurunu yaşıyoruz. Ülkemizde 18 yaş altında yaklaşık 350 bin otizmli birey bulunuyor. Otizm Kampusu, Otizm Eylem Planı ve TBMM Otizm Araştırma Komisyonu Raporu’nda yer alan prensiplere uygun, Türkiye’de eşi olmayan bir proje. Kampusumuzu sivil toplum kuruluşları işletecek ve bağımsız denetim kuruluşları denetleyecek. Burada, özel eğitim ve rehabilitasyondan sürekli eğitim merkezine, işbirliği ve koordinasyon biriminden sanatsal ve sosyal faaliyetlere değin pek çok birim yer alacak. Temel eğitimini tamamlamış otizmli gençlerimize staj ve çalışma imkânı da sağlanacak” dedi. Anadolu Otizm Vakfı Başkanı Nüvit Uyar ise Başkan Soyer’e otizm camiası adına şükranlarını sunarak “Dertte bir arada olma mesajını buradan siyasetle bir bağlantı olmadan verdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hediye yerine kitap

Başkan Tunç Soyer, “Her Mahalleye Bir Kütüphane” kampanyası için yeni bir çağrıda bulundu. Kampanyayı 200 kitap bağışıyla başlatan Soyer, ziyaretçilerinden de kendisine çiçek ve hediye yerine kampanya kapsamında değerlendirilmek üzere kitap getirmelerini rica etti. İlk etapta Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Güzelbahçe, Gaziemir, Karabağlar, Karşıyaka, Kemalpaşa, Konak ve Narlıdere’deki muhtarlıklara kütüphane kurulacak.