Ege Prostat kanserine HİFU ile tedavi

Prostat kanserine HİFU ile tedavi

07.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Prostat kanseri tedavisinde yüksek güçte ve odaklanmış ultrasonik enerji ile yok etme yöntemi olan HİFU, İzmir Özel Sağlık Hastanesi’nde uygulanmaya başladı

Prostat kanserine HİFU ile tedavi

Prostat kanseri tedavisinde yüksek güçte ve odaklanmış ultrasonik enerji ile yok etme yöntemi olan HİFU, İzmir Özel Sağlık Hastanesi’nde uygulanmaya başladı. HİFU’nun, prostat kanserinin tedavisinde geleceğin yöntemi olarak kabul edildiğine dikkat çeken Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Burak Turna, “Bu yöntemde cihazının ultrason probunun görüntüleri ile MR görüntüleri bilgisayarda birleştirilerek kanserli bölge işaretleniyor. Böylece cinsel fonksiyon bozukluğuna sebep olabilecek damar ve sinirlerin tahribatına yol açmadan operasyon tamamlanıyor” diye konuştu.
Cerrahi işlem yok
HİFU uygulaması için doğru hasta seçiminin yöntemin başarısını büyük ölçüde artırdığını dile getiren Radyoloji Uzmanı Dr. Erkan Kısmalı da, “Cerrahi bir işlem yapılmadan, prostat kanserli olan bölgeye, makat yoluyla gönderilen ultrasonik enerji, MR ve Ultrason görüntülerinin bilgisayarda hedeflediği bölgeyi içten ısıtarak canlılığını ortadan kaldırmaktadır” dedi.

Yazarlar