Ege Rekor heyecanı

Rekor heyecanı

03.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Etiyopyalı Tsegaye Getachew’in en iyi dereceyi elde ettiği Maraton İzmir’in ardından Uluslararası 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu’nda da rekor bekleniyor. 5 Eylül Pazar günü koşulacak yarışın startı saat 07.00’de verilecek

Rekor heyecanı

Nisan ayında düzenlenen ve Etiyopyalı Tsegaye Getachew’in 2.09.35 ile ülkemizde bugüne kadar koşulan en iyi dereceyi elde ettiği Maraton İzmir’in ardından atletizm otoriteleri yine düz bir parkurda koşulacak Uluslararası 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu’nda da rekor bekliyor. 5 Eylül Pazar günü Cumhuriyet Meydanı-İnciraltı-Cumhuriyet Meydanı arasındaki eğimsiz bir parkurda koşulacak yarışın startı saat 07.00’de verilecek. Pandemi koşulları nedeniyle iki bin kişinin katılımıyla sınırlandırılan Yarı Maraton, rekor beklentisi nedeniyle oldukça heyecanlı ve çekişmeli bir mücadeleye sahne olacak.
Arda da yerini alacak
Öte yandan 2.25.39 ile Maraton İzmir’de Türk sporcular arasındaki en iyi dereceyi elde eden İzmir Büyükşehir Belediyespor atleti Ufuk Arda, Uluslararası 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu’nda da yerini alacak. Son olarak geçtiğimiz hafta Ankara-Polatlı’da 30 Ağustos Zafer Bayramı onuruna düzenlenen Duatepe Yarı Maratonu’nda 1.29 ile klasmanında birinci olan tecrübeli atlet, pazar günü de kürsünün ilk basamağında kendine yer arayacak.