Ege Rüzgâr bebek iyileşebilecek

Rüzgâr bebek iyileşebilecek

26.10.2021 - 01:49 | Son Güncellenme:

İzmir’de yaşayan SMA Tip 1 hastası, 16 aylık Rüzgâr Çiçek için gerekli olan 2 milyon 400 bin euro toplandı, tedaviye Almanya’da başlandı

Rüzgâr bebek iyileşebilecek

TOLGA TAHÇI DHA - İzmir’de henüz 4 aylıkken SMA Tip 1 teşhisi konulan İbrahim-Gülistan Çiçek çiftinin üçüncü çocukları Rüzgâr Samet’in tedavisi için gerekli olan 2 milyon 400 bin euro, kampanyayla toplandı. Valilik izniyle Ocak ayında başlatılan kampanyayla toplanan para, 16 aylık Rüzgâr bebeğin tedavi göreceği Almanya’daki Ulm Universitesi Hastanesi’nin hesabına yatırıldı.

Haberin Devamı

İlk ilaç verildi

Rüzgâr’a, ‘Zolgensma’ adlı ilk ilaç verildi. Bebeğin tedavisinin yaklaşık 3 ay süreceği, ilaç bitimi sonrası fizik tedavi de göreceği belirtildi. Oğlu Rüzgâr’ın yaşama tutunması için uzun süredir eşiyle mücadele verdiklerini belirten baba İbrahim Çiçek, “Rüzgâr’ın hayata tutunması için bizlere çok insan destek oldu. Onların destekleriyle Almanya’ya geldik ve tedavisine başlandı. Bu süreçte bizlere katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun. Rüzgâr’a ilk ilaç verildi. Şimdi doktorlar durumunu gözlemleyecek” dedi.