Ege Sanat ve edebiyat şöleni

Sanat ve edebiyat şöleni

17.09.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bayraklı Belediyesi’nin bu yıl ikinci kez düzenleyeceği Uluslararası Homeros Edebiyat/Sanat Festivali, yerli ve yabancı sanatçıları İzmirli sanatseverlerle buluşturacak

Sanat ve edebiyat şöleni

2. Bayraklı Uluslararası Edebiyat/ Sanat Festivali, bu yıl 29-30 Eylül-1 Ekim günleri arasında gerçekleşecek. Direktörlüğünü Şair Tuğrul Keskin’in üstlendiği festivalin açılış galası Smyrna Höyüğü’nde, sunumlar ve oturumlar ise Tepekule Kongre Merkezi’nde yapılacak.Söyleşiler, şiir okumaları, belgesel gösterimleri ve tiyatro oyunlarıyla dolu festival kapsamında, Zülfü Livaneli’ye Homeros Roman/Müzik Onur Ödülü, Ataol Behramoğlu’na Homeros Şiir Onur Ödülü ve Valeriu Stancu’ya Konuk Yazar Onur Ödülü verilecek. Sunucu İlker Karagöz’e Homeros Değer Ödülü, Şair Ünal Ersözlü’ye ise Homeros Emek Ödülü takdim edilecek.

Haberin Devamı

İlber Ortaylı gelecek

Organizasyon kapsamında tarihçi-yazar İlber Ortaylı ile sunucu ve yazar Metin Uca bir söyleşi gerçekleştirecek. Levent Üzümcü, Orhan Aydın ve Gülcan Altan’ın yer alacağı “Unutma Bizi” isimli tiyatro oyunu sahnelecek, Nebil Özgentürk’ün Nazım Aramızda belgesel gösterimi de seyirciyle buluşacak. Yazar Nedim Gürsel, oyuncular Altan Gördüm, Sevinç Erbulak, Tamer Levent, Ercan Kesal, Pelin Batu, Şairler Haydar Ergülen, Turgay Kantürk, Tuğrul Tanyol, Emel İrtem, Nilay Özer ve birbirinden değerli onlarca şair, ressam, müzisyen ve yazar yer alacak. Gala gecesinde; Teyfik Rodos, Görkem Ezgi Yıldırım, Zeynep Halvaşi ve Barış İnce ‘Edebi Şarkılar Konseri’ verecek.

Başkan Sandal’dan festivale davet

Haberin Devamı

30 Eylül’de Onur Açıkhava Tiyatrosu’nda Geniş Merdiven, Mikail Aslan ve 1 Ekim Pazar günü Bayraklı Sahil’de Mertcan Titiz, Kardeş Türküler konserleri yapılacak. Başkan Serdar Sandal, “Üç gün boyunca şiir dinletileri, konserler, resim sergisi, tiyatro, belgesel gösterimi ve edebiyat söyleşilerini sanatseverlerle buluşturacağız. Herkesi bekliyoruz” dedi.