Ege Sarı Konutlar’da yerinde dönüşüm!

Sarı Konutlar’da yerinde dönüşüm!

02.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, depremde zarar gören Sarı Konutlar’ın kentsel dönüşüm projesiyle yenileceğini ifade etti “Daireler 20 metrekare büyüyecek. 18 ayda teslim edeceğiz” dedi

Sarı Konutlar’da yerinde dönüşüm

Aliağa Belediyesi, depremde zarar gören Sarı Konutlar için harekete geçti. Konutların yerinde kentsel dönüşüm projesiyle yenileneceği ifade edildi. Hak sahiplerine daireleri tamamlanana kadar kira yardımının yapılacağı, deprem yönetmeliğine ve kent estetiğine uygun modern yeni dairelerin en fazla 18 ay içinde teslim edileceği vurgulandı.

Haberin Devamı

Ücret alınmayacak

Sarı Konutlar’da yaşayan hak sahipleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Serkan Acar, binaların yenilenmesi karşılığında konut sahiplerinden hiçbir ücret talep edilmeyeceğini söyledi. Başkan Acar, “659 ada 1 parselde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ve AFAD’ın tespitlerine göre 2 ağır hasarlı ve 3 orta hasarlı bina tespit edildi. Bu nedenle çalışmalarımıza bu parselden başlamak istedik. 2+1 brüt 64 metrekare olan daireleri brüt 85 metrekareye yükseltiyoruz. Yeni binalar 2+1 ve zemin artı 4 kat olacak. Her katta 4 daire bulunacak. Yol üstü olması sebebiyle zeminleri dükkân yapmaya karar verdik. Konutları 18 ayda tamamlayıp sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. Ama biz bu süreyi elimizden geldiğince kısaltarak 12 aya düşürmek istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Vatandaşın yanında

Kentsel dönüşüm projesinde kar amacı gütmediklerini ifade eden Başkan Acar, “Konut sahiplerimiz devletimizin belirlediği kira yardımlarından da 18 ay boyunca faydalanabilecek. Kira yardımından yararlanmak için gerekli iş ve işlemleri de biz takip edeceğiz” diye konuştu. İzmir depreminde bölgede can kaybının olmamasının tek tesellileri olduğunu kaydeden Başkan Acar, “Önümüzdeki süreçte yine benzer depremlerin yaşanması ihtimali yüksek. Bununla ilgili tüm devlet kurumları, belediye ve vatandaşlarımızla birlikte tedbirlerimizi almalıyız. En önemli tedbirlerden biri de binalarımızın depreme dayanaklı olması” ifadesini kullandı.