Ege Savcıya parmak kırdı suçlaması

Savcıya parmak kırdı suçlaması

17.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milliyet ve Milliyet Ege Gazetelerinin 4.5.2012 nüshasında yayımlanan Karşıyaka C.Savcısı Mehmet Süslü ile ilgili “Savcıya parmak kırdı suçlaması” başlıklı haberde yer alan hususlara ilişkin olarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Savcıya parmak kırdı suçlaması

Müvekkil tarafından beş aylık hamile Dr. Oya Kutsoylu’nun parmağının kırıldığı haberi gerçek değildir. Oya Kutsoylu’nun parmağında kırık yoktur. Soruşturma sırasında alınan doktor raporlarında belirtildiği gibi Oya K’nın sağ elinin dördüncü parmağında “elle bir yüzüye aşırı kuvvet uygulanması sırasında meydana gelmiş olabilecek tendon, (kasın kemiğe bağlandığı yer) kopması ve aynı parmağının tırnağının kenarında kanama” bulunmaktadır. Oya ve Uğur K.’da başka yara izi yoktur.

Haberin Devamı

Medyadaki açıklamaları dışında gerek Oya K’nın, gerek Uğur Kutsoylu’nun soruşturmadaki ifadelerinde ve Uğur’un Karşıyaka C.Başsavcılığı’na vediği dilekçesinde müvekkilin, eşinin ya da kızının Oya K’nın parmağını kırdığı iddiası yoktur.

Tek arabanın geçeceği sokakta selektör yaparak hızla müvekkilin kızının kullandığı aracın üzerine gelen Commins firmasının üst düzey yöneticisi Uğur E.Kutsoylu, iki metre geri giderek yol verme imkanı olduğu halde müvekkilin kızına “Kendisinin selektör yaparak ve korna çalarak geldiğini, yolunu kapattığını, kendisinin geri gitmesini” söyleyerek aracını “stop” edip beklemeye başlamış, aracından inerek iki metre arkasındaki boşluğu gösterip yol vermesini isteyen müvekklin kızına (muhtemelen müvekkilin aracının arkasında başka araçların birikmesi nedeniyle kendisinin geri gitmek zorunda kaldığını görünce) geri zekalı terbiyesizler diye hakaret etmiştir.

Haberin Devamı

Uğur K’nın bu hareketi üzerine arabanın arka koltuğunda oturan ve o zamana kadar tartışmaya karışmayan müvekkil Mehmet Süslü araçtan inerek Uğur’un aracının yanına gitmiş ve niye hakaret ediyorsun dediğinde, Uğur müvekkilin sağ gözüne yumrukla vurmuştur. (Müvekkilin sağ gözünde 8x8 cm boyutlarında ödem ve hiperemi meydana geldiği basit bir anlatımla sağ gözün avuç içi büyüklüğünde şiştiği ve morardığı doktor raporuyla tespit edilmiştir.)

Uğur’un darbesi üzerine müvekkil sersemlemiş, müvekkilin kızı ile müvekkilin arkasından araçtan inen eşi, Uğur’un yeniden müvekkile vurmasını engellemeye çalışmışlardır. Bu sırada araçtan inen Oya, müvekkilin eşinin saçını arkadan kavrayarak yere yıkmış, yüzünü tırmalamış ve ona vurmuştur. (Müvekkilin eşinin sağ yanağında tokat,yumruk darbesiyle meydana gelen morarma, yüzünde tırnak veya benzeri sert cisimle meydana gelmiş yara,göğsünde ve boynunda vurma ile meydana gelmiş ağrılar bulunduğu doktor raporu ile tespit edilmiştir.)

Yasal haklarımızı saklı tutarak otuz iki yıldır onuruyla görev yapan müvekkil Mehmet Süslü hakkında yapılan gerçek dışı ve eksik haberle ilgili yaptığımız bu açıklamaların 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 14.Maddesi uyarınca aynı sayfada, aynı başlık altında yayımlanmasını rica ederim