Ege Sel felaketlerine dur diyecek proje

Sel felaketlerine dur diyecek proje

20.10.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hollanda’dan gelen uzmanların işbirliğiyle su baskınlarının önüne geçmek üzere ‘Sünger Şehir’ çalışması başlattı

Sel felaketlerine dur diyecek proje

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in afetlere karşı dirençli kent inşa etme vizyonu doğrulusunda, “Sünger Şehir” yaklaşımıyla yağmur sularını doğru yönetmek, su taşkınlarının sıklığını ve şiddetini azaltmak için uluslararası işbirliği başlattı.

Haberin Devamı

Yeşil Şehir Eylem Planı (YŞEP) ve Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP) doğrultusunda İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile yapılan “Sünger Şehir Yaklaşımıyla Taşkınların Önlenmesi ve Doğa ile Uyumlu Bir Şekilde Çözüm Üretilmesine Dair İşbirliği Protokolü” kapsamında Hollanda’dan gelen entegre su kaynakları yönetimi uzmanları, sahada inceleme yaptı.

Akademisyenler, mühendisler, şehir plancıları, teknikerler ve uzmanlardan oluşan 45 kişilik heyet, su taşkınlarına ortam sağlayabilecek noktaları inceledi. Heyet, olası bir su taşkınının doğaya zarar vermeden, bilimsel şekilde önlenmesi için veri topladı. Çalışmalar yıl sonuna kadar devam edecek. Elde edilecek veriler doğrultusunda İzmir genelinde uygulama projeleri hazırlanacak.

Haberin Devamı

2030’un yol haritası

Büyükşehir, doğal afetlere dirençli, refahı yüksek ve aynı zamanda biyolojik çeşitliliğini koruyan bir şehir inşa etme hedefiyle 2030 yılına kadar İzmir’in yol haritasını çizecek.