Ege Selinos, gün yüzüne çıkıyor

Selinos, gün yüzüne çıkıyor

26.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bergama Belediyesi DSİ ile işbirliğinde uzun yıllar beklenen Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi’ne başladı

Selinos, gün yüzüne çıkıyor

Bergama’da yıllardır hayal edilen ancak bugüne kadar bir türlü yapılamayan Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi başladı. İhale sürece tamamlanan ve ilgili firmaya iş teslimi yapılan proje kapsamında dere yatağında yüzeysel temizlik başladı. Üç bin yıllık tarihi geçmişi ve üst üste beş ayrı medeniyete ev sahipliği yapan tarihi şehir Bergama’nın makûs talihini değiştirecek olan projenin barındırdığı birçok özellikle de Türkiye’de tek olacağını belirten Belediye Başkanı Hakan Koştu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yakından takip ettiğini söyledi.
Verdiği sözü tuttu
Bergama Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) ve ilgili kurumların işbirliğiyle gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Koştu, “Bu projemiz antik bir kanal üzerinde restorasyonları barındıran yönüyle dünyaya örnek olacak. 33 milyon liraya ihale edilen projemizin 900 iş günü içerisinde tamamlanmasını hedefliyoruz. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde hemşerilerimize bu projemizin sözünü vermiştik. Bütün zorluklarını tek tek aştık. Bergamamızın yıldızını parlatacağız. Bugüne kadar esnaf ve vatandaşımızın yeterince turizm geliri elde edemediği ilçemizde yeni bir turizm hamlesi başlayacak” dedi.
Erdoğan’a teşekkür
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Şubat 2020 tarihinde ilçeye yaptığı gezide Bergama’nın heyecanla beklediği projenin müjdesini verdiğini söyleyen Başkan Koştu, “Kadim kentimiz Bergama’nın makûs talihini değiştirecek olan Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah projemizle tarihi mahallelerimizi ayağa kaldırıp, turizm alanı oluşturacağız” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.