Ege Seyyara müjde

Seyyara müjde

15.09.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, seyyar satıcıları kayıt altına aldı. Mağduriyetleri önleyecek kararla, belirlenen alanlarda tek tip araç ve giysiyle çalışılacak

Seyyara müjde

İzmir Büyükşehir Meclisi’nde kabul edilen ‘Geçici Süreli İzinlendirilen Seyyar Satış Faaliyetlerinin Düzenlenmesine ilişkin Yönetmelik’ ile seyyar olarak hizmet veren çiçekçi, kestaneci ve mısırcılar kayıt altına alındı. Tek tip kıyafet ve araçla dükkânlardan uzak şekilde kendilerine gösterilen alanlarda çalışacak olan seyyar esnaf, kayıt altına alınma kararından mutlu.

Haberin Devamı

Kararla ilgili olarak esnaf odasıyla mutabakat sağlandığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Biz burada geçici işgal faaliyetlerinin düzenlenmesine yönelik bir önerge hazırladık. Böylece denetlenebilir ve hijyenik bir ortam sağlanacağı gibi kimseye zarar vermeden yeni istihdam da yaratılmış olacak” dedi.

CHP Grup Başkan   Vekili Mustafa Özuslu da, “Sahilde mısır, kestane, çiçek satan insanlar var. Bunların düzenlenmesi, örgütlenmesi ve meslek odalarıyla birlikte değerlendirilerek, vergi vererek onuruyla çalışan vatandaşlar haline getirilmesi bizler için gurur ve sevinç kaynağı” ifadelerini kullandı.

Tarihe geçtiler

İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkârlar Meclisi Başkanı Evren Laçin de, “İzmir’in gerçeklerini görerek hareket ettikleri ve sorumluluklarını yerine getirdikleri için ülke genelindeki 6.5 milyon seyyar esnaf adına teşekkür ediyorum. Aldıkları bu kararla sokaklardaki tüm onurlu çalışanlar için tarihe geçmişlerdir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gıda atıkları gübre oluyor 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Yalı Mahallesi’nde kurduğu ‘Kompost Üretim Prosesi’ sayesinde pazaryeri atıklarını organik gübreye dönüştürüyor. Büyükşehir Belediyesi, pilot uygulama yaptığı semt pazarından yıllık 65 ton organik atıktan 30 ton katı, 10 ton sıvı organik gübre elde edecek. Elde edilen gübreler park ve bahçelerde kullanılacak, tarımsal üretim yapan çiftçilere dağıtılacak.