Ege Shoexpo umudu

Shoexpo umudu

10.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, İzmir’de 47. kez kapılarını açtı. Büyükşehir Başkanı Soyer, “Fuar ihracatçıların yüzünü güldürecek” dedi

Shoexpo umudu

Bu yıl Nobel Expo Uluslararası Fuarcılık tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Odası, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği ve İzmir Ayakkabıcılar Odası iş birliğinde düzenlenen Shoexpo, Fuar İzmir’de açıldı.
Fuar, yerli ve yabancı satın almacılar ile üreticileri bir araya getirdi.
‘Dört fuarımız olacak’
Fuarın ilk gününde bir sosyal sorumluluk projesine de imza atıldı. Orman yangınları mağdurlarına destek amaçlı ayakkabı kampanyası için hayırseverlerin desteğiyle podyumda yürüyüş düzenlendi.
Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği’nin organize ettiği yürüyüşün ilk gününde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer gibi sürpriz isimler podyuma çıktı. Her adımın 100’le çarpılarak hesaplandığı defilede Soyer 10 adım attı, 1000 ayakkabı bağışıyla projeye destek verdi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, etkinlikte 110 katılımcı firmanın ve 200’ün üzerinde markanın yer aldığını söyledi, “Yüksek kaliteli üretim yapan firmalardan oluşan Türkiye ayakkabı sektörü, Avrupa ve dünyanın en büyükleri arasında yer alıyor. Yaklaşık 90 ülkeye ihracat yapıyoruz. Fuarın bu potansiyele katkı sağlayacak, sektörün emekçilerinin, ihracatçılarının yüzünü güldürecek” dedi.
Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Jak Eskinazi, şu vurguyu yaptı: “Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden gelen firmaların yeni iş fırsatları yakalayabileceği Shoexpo’nun hedeflere ulaşmada olumlu katkı sağlayacağına inancım tam.”
Nobel Expo Kurucu Ortağı Erhan Çelik, İzmir’de tüm sektör paydaşlarının Shoexpo’ya kucak açtığını dile getirdi, “Bize inandılar, bu inancın karşılığını vereceğiz. 2022’de İzmir’de dört fuarımız olacak, eğer izniniz olursa kitap fuarını da üstlenmeye hazırız” dedi.