Ege şidetten kaçıp devlete sığındı

şidetten kaçıp devlete sığındı

19.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Veteriner eşinin baskıları yüzünden 6 yıl önce öğretmenliği bırakmak zorunda kalan A.Y, üç çocuğuyla, Aydın Kadın Sığınma Evi’ne yerleştirildi

şidetten kaçıp devlete sığındı

Aile içi şiddet, bitmek bilmiyor. Bu kez Çine’de bir dram yaşandı. Eşinden şiddet gördüğünü öne süren 33 yaşındaki A.Y, üç çocuğuyla birlikte Aydın Kadın Sığınma Evi’nde koruma altına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen 45 yaşındaki Harun Y., “Eşimin psikolojik sorunları var. Sert davranmış olabilirim ama şiddet ve işkence uyguladığım iddiaları doğru değil” dedi.

10 yıllık evliler
Çine’de yaşan A.Y, Alo 183 Aile Kadın Çocuk Özürlü ve Sosyal Hizmet Dayanışma Hattı’nı arayıp, eşinin kendisine ve çocuklarına şiddet uyguladığını söyleyerek yardım istedi. Bunun üzerine Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk, devreye girdi, polisi harekete geçirdi. Polis, A.Y. ve çocukları Z.Y. (4) K.Y. (6) ve L.Y’yi (8) evlerinden alarak kaymakamlığa getirdi. A.Y, 10 yıllık eşi veteriner Harun Y’nin kendisini tekme tokat, bazen de sopayla dövdüğünü, çocuklarına da zaman zaman şiddet uyguladığını anlataıp, “Artık bizi öldürecek kadar gözü döndü. Onun baskısı nedeniyle 6 yıl önce öğretmenliği bırakmak zorunda kaldım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Koruma altına alındı
A.Y, üç çocuğu ile birlikte Aydın Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kadın Sığınma Evi’ne teslim edilip, koruma altına alındı. A.Y. yıllardır şiddet gördüğünü, çocuklarının da şiddetten ruh sağlıklarının bozulduğunu öne sürdü.