13.01.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:
Özellikle turizm ve gastronomi öğrencileri, uygulamalı eğitimler ve inceleme gezisi için ‘Doğal Şehir’ olarak bilinen Sındırgı’yı tercih ediyor. Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri de yöresel lezzetleri kapsayan uygulamalı gastronomi eğitimi ve turizm alanı inceleme gezisi için Sındırgı’ya geldi.
Gençlere eşlik eden Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “Pürsünler’e gidip ilimizin en çok ot üreten yerinde halkımızla beraber börek açtık. Balkuru fabrikasını gezip kurutulmuş meyveleri gastronomi de nasıl kullanabileceğimizi değerlendirdik. Akpınar Yaşam Merkezi’nde 600 tane kadının çalışanı ziyaret ettik, hediyelik eşya üretimini yerinde gördük” diye konuştu.