Ege Soğuk hava pazarı vurdu! Fiyatlar iki katına çıktı

Soğuk hava pazarı vurdu! Fiyatlar iki katına çıktı

31.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Soğuk hava meyve-sebzeyi vurdu. Ürünler tarlada dondu. Toplananlar ise kapanan yollar nedeniyle kentlere ulaştırılamadı. İzmir pazarlarında fiyatlar ikiye katlandı...

Soğuk hava pazarı vurdu Fiyatlar iki katına çıktı

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle seralardan ürün çıkışı yarı yarıya azalınca halde ve pazarlarda fiyatlar yükseldi. İzmir’deki pazar yerlerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle sebze ürünlerinin azaldığı gözlenirken, fiyatların bir hafta içinde neredeyse iki katına çıktığı belirtildi. Salatalığın kilo fiyatı 6 liradan 13 liraya, pırasanın 6 liradan 10 liraya, ıspanağın 8 liradan 15 liraya, brokolinin ise 7 liradan 15 liraya yükseldi.
‘İki hafta sabır’
Ürünlerin çoğunun tarlada donduğunu ve fiyatların yükselmesinin normal olduğunu belirten pazar esnafı Özcan Selim, “Havalar ısındığı zaman yeniden bolluk olur. İki hafta içinde fiyatların gerileyeceğini tahmin ediyoruz. Don olayları artık bitiyor” dedi. Yolların kapalı olduğunu ve tarlaların buz tuttuğunu dile getiren Sami Yıldırım da, “Bu şartlarda ürün geldiği için çiftçilere teşekkür etmek lazım. Yollar kapalı, her gün don var. Mal azaldığı için fiyatlar yükseliyor. Yine de marketlerde fiyatlar çok daha yüksek. Vatandaşlarımızın da anlayışlı olmasını bekliyoruz” diye konuştu.