Ege Sokaklar neşelendi

Sokaklar neşelendi

13.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Belediyesi’nin ‘Sokak Senin’ etkinliği İyi Uygulamalar Yarışması’nda Sağlıklı Şehir Planlaması ödülünü kazandı

Sokaklar neşelendi

Karşıyaka Belediyesi’nin her hafta düzenlediği Sokak Senin etkinliği ödül getirdi. Özellikle pandemi döneminde evde zaman geçirmek zorunda kalan çocukların sokaklarını keşfetmelerini ve eğlenceli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla bugüne kadar 11 mahallede düzenlenen Sokak Senin etkinliği, Sağlıklı Kentler Birliği tarafından her yıl düzenlenen İyi Uygulamalar Yarışması’nda ‘Sağlıklı Şehir Planlaması’ kategorisinde birincilik kazandı.
Müzik dinletisi, söyleşi, dans gösterisi, spor etkinlikleri, sokak oyunları ve atölyeleri de içinde barındıran etkinlikler her yaştan vatandaş tarafından ilgiyle takip edildi. Geleneksel sokak oyunlarının da hatırlatıldığı etkinliklerde çocuklar güvenli ve rahat bir şekilde sokakta oynamanın keyfini yaşadı. Başkan Cemil Tugay, “Vatandaşlarımız arasındaki birlik ve beraberliği artırmayı hedefleyen etkinliklerle sokaklarımızın yeniden keşfedilmesini amaçladık” dedi.

Yazarlar