Ege Şölen havası

Şölen havası

02.05.2018 - 23:15 | Son Güncellenme:

Birçok sendika, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Aydın, Çanakkale, Denizli, Manisa ve Uşak’ta ki etkinlikler coşkuya sahne oldu

Şölen havası

MANİSA’da işçiler, halay ve türkülerle gönüllerince eğlendi. Sultan Camii’nin önünde toplanan 700 kişilik grup, pankartlar ve sloganlarla Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş boyunca ‘Birleşe birleşe kazanacağız’ ve ‘Yaşasın 1 Mayıs’ sloganları atıldı, ‘İşimi ekmeğimi geri istiyorum’, ‘Sendika haktır engellenemez’, ‘Abdestli kapitalizme hayır’ pankartları taşındı. Yürüyüşe, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de destek verdi. CHP’li Biçer ve yürüyüşe katılanlar, yol boyunca zaman zaman birlikte halay çekti. Miting alanını dolduran kalabalığa konuşma yapan DİSK’e bağlı Gıda İş İzmir Bölge Temsilcisi Gürsel Köse, emeklerine, işlerine ve özgürlüğe sahip çıkmak için alanlarda olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Yağmur sürprizi

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü; Manisa, Denizli ve Aydın’da da etkinliklerle kutlandı. Denizli 15 Temmuz Delikliçınar Meydanı’nda toplanan işçiler kutlamanın yapılacağı alana yürüdü. Burada davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. Yağmur altında gerçekleştirilen etkinlik, sendika ve işçi temsilcilerinin konuşmalarının ardından sona erdi.

Şölen havası

Aydın’daki törenler Kent Meydanı’nda gerçekleştirildi. Vatandaşlar “Yaşasın 1 Mayıs” yazılı dövizler taşıdı. Belediye İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, işçinin hakkını savunmaya devam edeceklerini söyledi. Uşak’ta ise, Uşak Bir Eylül Stadyumu önünde toplanan sendika, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’na yürüdü. Atatürk Anıtı’na çelen konuldu, konuşmaların ardından müzik eşliğinde halaylar çekilerek bayram kutlandı. l DHA-AA

Haberin Devamı

Çocuklar damga vurdu

Çanakkale’de de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Cumhuriyet Meydanındaki programla kutlandı. Katılımcılar ellerinde pankartlar ve dövizlerle Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Anne ve bababaları ile alana gelen çocuklar da, güzel havayı da fırsat bilerek alanı doldurdu. ‘Piyasaya kul, setlere köle olmayacağız’ yazılı kırmızı pankartın altında oturup simit yiyen 2,5 yaşındaki Eslina Kumsal Durmaz, herkesin ilgi odağı oldu.