Ege Son durak NASA

Son durak NASA

15.04.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

22 yaşındaki Emre İEÜ’deki havacılık ve uzay mühendisliği eğitiminin ardından, alanında ilk 20’de olan Milano Politeknik Üniversitesi’ne kabul edildi

Son durak NASA

Henüz ilkokuldayken, havacı astsubay olan babasından da etkilenerek uzaya ilgi duymaya başlayan ve bir gün NASA’da çalışma hayaliyle İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü’nü kazanan Emre Ergene (22), başarılarıyla İtalya’nın dikkatini çekti. Yaptığı araştırmalar, projeler ve derslerindeki performansıyla ön plana çıkan Ergene, dünya genelinde yüzlerce öğrenci arasından İtalya’daki Milano Politeknik Üniversitesi’ne kabul edildi.

Haberin Devamı

İki yıl kalacak

Mühendislik alanında dünyadaki en iyi 20 arasında yer alan üniversiteye yüksek lisans başvurusu yaptığını belirten Ergene, “Eylül ayında gidip iki yıl kalacağım. Ülkemin uzay alanında yaptığı çalışmalara katkı sağlamak da benim için büyük önem taşıyor. Türkiye Uzay Ajansı’nın çalışmaları ve ülkemizin uzay alanında çizdiği rota, benim gibi ülkemizdeki birçok genci de motive ediyor ve heyecanlandırıyor” dedi.

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım’ın danışmanı olan, İEÜ’nün İtalyan akademisyeni Dr. Fabrizio Pinto’nun da referans olduğu Ergene, yörünge mekaniğinden uzay aracı tasarımına kadar birçok konuda eğitim alacak.