Ege 'Sorumluluğumuz bir kez daha arttı'

'Sorumluluğumuz bir kez daha arttı'

09.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı’nın yapılan seçimli olağan genel kurulunda 126 katılımcının 97’sinin oyunu alarak tekrar başkanlığa seçilen Ali Erten, açıklamalarda bulundu. İzmir’e karşı sorumluluklarının arttığını dile getirdi, “Beş yıl önce göreve geldiğimizden bu güne kadar kullandığımız barış ve hoşgörü dili genel kurulda da karşılığını buldu. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi

Sorumluluğumuz bir kez daha arttı

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı’nın Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapılan seçimli olağan genel kurulunda 126 katılımcının 97’sinin oyunu alarak tekrar başkanlığa seçilen Ali Erten yaptığı ilk açıklamada, “Bütün kulüplerimizden ve üyelerimizden büyük destek aldık ve yönetim kurulu olarak sorumluluğumuz arttı” vurgusu yaptı. Genel kurul öncesi Göztepe, Altay, Altınordu, Menemenspor, Karşıyaka ve Bergama Belediyespor başkanlarının ortak bildiri ile desteklediklerini açıkladığı Erten, kendisini destekleyenlere teşekkür etti. Erten, “Beş yıl önce göreve geldiğimizden bu güne kadar kullandığımız barış ve hoşgörü dili genel kurulda da karşılığını buldu. ‘Futbolda İzmir İklimi’ adını verdiğimiz ve bütün Türkiye’ye örnek olan bu sinerji, kongrede de etkisini gösterdi ve eller bu iklimin devamı için kalktı. Kazananın her zaman İzmir ve kulüplerimiz olmasını istiyoruz” diye konuştu.
‘Futbolda ivme yakaladık’
Erten, “İzmir futbolu önemli bir ivme yakaladı. Göztepe’nin ardından Altay ve Altınordu’nun Süper Lig’e çıkacaklarına gönülden inanıyoruz. Üç İzmir takımının yer aldığı Süper Lig çok renkli olacak. Avrupa’da kentimizi temsil eden Pınar Karşıyaka’nın başarıları ile gurur duyuyoruz” yorumunu yaptı. Erten başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulu, Talat Papatya, Sabri Sevenoğlu, Sinan Bezircilioğlu, Turhan Gürsel Urhan, Mustafa Avcı, Ercan Korkmaz, Erdem Meço, Fatih Tanfer, İrfan Erol, Berk Özbek, Ayda Maç, Engin Kurt, Ufuk Akgün, Suavi Yardımoğlu, Hasan Canoğlu, Sedef Üstüner, Elif Sağlamer, Yılmaz Şahin, Hasan Ercazip, Cem Zeren isimlerinden oluştu.