Ege Susam: Esnafın borcunu hükümet yapılandırmadı

Susam: Esnafın borcunu hükümet yapılandırmadı

25.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Susam, Esnaf Kefalet Kooperatifleri’nin alacaklarından vazgeçerek yapılandırmaya gitmesinin, kendisi tarafından da defalarca dile getirilen, önemli bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Susam: Esnafın borcunu hükümet yapılandırmadı

Öte yandan kooperatiflerle Halk Bankası arasındaki bir anlaşmanın, sanki hükümetin icraatıymış gibi yansıtıl-masını eleştiren Susam, şöyle konuştu:
“Bu, hükümetin bir yapılandırması değil, kooperatiflerin, kendi sermayeleri içerisinde esnafına bir kolaylık sağlamak için yaptığı bir uygulamadır.

Siyasi rant çabası
Kooperatif ana sözleşmesi nedeniyle hükümete sorulmuş, onlar da izin vermiştir. Fakat Sanayi ve Ticaret Bakanı, ‘Hükümet esnafın şu kadar borcunu yapılandırdı’ diyerek siyaset yapıyor. Hükümet madem esnafın borcunu yapılandırabiliyordu; neden 2008’de, kriz en yüksekte olduğunda yapmadı? Üç yıldır bu esnafa niye sıkıntı çektirdi?”

Haberin Devamı

Engelli seçmenlere meclisten çağrı var
İzmir Kent Konseyi Engelli Meclisi, engelli seçmenlerin oy kullanacakları sandıkların giriş ve zemin katlarda bulunması için harekete geçti. Engelli Meclisi Sekreteri Nurdan Anlı, İzmir İl Seçim Kurulu Başkanı Yılmaz Durmaz’la görüştüklerini ve taleplerini ilettiklerini söyledi. Anlı, “Engelli vatandaşların oy kullanacağı sandıkların, giriş ve zemin katlarda bulunmasını; görme engelli seçmenlerin, yasaların öngördüğü şekilde oylarını kullanabilmelerinin temin edilmesini; birden fazla engelli kişinin talepleri halinde aynı refakatçi eliyle oy kullanabilmelerinin sağlanmasını istedik” dedi. Engelli seçmenlere çağrı yapan Anlı, en geç 31 Mart’a kadar muhtarlıklara giderek engel durumlarını bildirmelerini istedi.

Haberin Devamı

Ersözlü, CHP’den aday adayı oldu
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina döneminde İZFAŞ Genel Müdürlüğü yapan Dilara Sürgü Ersözlü, CHP İzmir 1. Bölge aday adaylığını, bildirgeyle duyurdu. Ersözlü, yazılı açıklamasında, özetle şu satırlara yer verdi: “Daha iyi, daha ileri, yenilikçi, gelişen ve büyüyen; kamu yatırımlarında hak ettiğini alan, farklı alanlardaki zengin potansiyelini tam kapasiteyle kullanabilen, evrensel değerleri kucaklayabilen dinamik İzmir’imize, bu kenti güzelleştiren her kökten, her inançtan, her fikirden tüm İzmirlilere; gönülden, yürekten, sevgiyle, dayanışma içinde hizmet edebilmek için aday adayıyım.”

Hem mektepli hem alaylı aday adayı...
Ege Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Önen, CHP İzmir 1. Bölge milletvekili aday adayı oldu. EÜ Rektör Yardımcısı olarak görev yapan, Milliyet EGE’de de köşe yazan Önen, “Doğma-büyüme İzmirliyim. Hem mektepli hem alaylıyım. Sosyal demokrasinin ve CHP’nin yenileşmesi/değişmesi konusunda her platformda dile getirdiğim/savunduğum düşüncelerimi hayata geçirmek için adayım” dedi.

Abay: İzmir’e borcum var
CHP İzmir 1. Bölge milletvekili aday adayı, sanayici Doç. Dr. Ramazan Abay, İzmir’e ve ülkesine borcunu ödemek için yola çıktığını söyledi. Abay, olaylara, ‘Ben ne istiyorum’ egosuyla değil, toplumun ihtiyaçlarını karşılamak için ne yapılması gerektiği penceresinden baktığını vurguladı. Adaylık için Ege Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar ve Mamülleri Birliği Başkanlığı’ndan istifa eden Abay, “İzmir’in geçmişten bugüne ekonomik panoramasına hakimim. Üyesi olduğum CHP’nin; aile sigortası, bedelli askerlik gibi projelerini gerçekçi ve çözüm odaklı bulduğum için adayıl” dedi.

Haberin Devamı

Şahin: Halk, MHP’yi iktidara taşıyacak
MHP Gaziemir İlçe Başkanı Selahattin Şahin, milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrıldı. 17 yıldır MHP çatısı altında aktif olarak çalışan Şahin, “Ülkemizin içinde bulunduğu sorunlar ortada. Türk Milleti’nin ne kadar büyük millet olduğu, bu seçimde bir kez daha ortaya çıkacak. Ülkeyi; diliyle, ırkıyla, mezhebiyle bölmeye çalışanlar, en güzel cevabı sandıkta alacak ve MHP’yi tek başına iktidara taşıyacak” dedi.