Ege Talepler masada

Talepler masada

14.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Talepler masada

İzmir Ticaret Odası heyetini ağırlayan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, isteklerin not alındığını belirtti, çözüm sözü verdi.

Haberin Devamı

İZMİR Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, beraberindeki heyetle, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ı ziyaret etti. Üyelerin sorunlarını Bakan Pekcan’a ileten Özgener, “Zincir mağazalarda hızlı tüketim malı dışında kalan beyaz eşya, elektronik eşya, küçük ev aleti, mobilya, kırtasiye, züccaciye, ev tekstili, cep telefonu gibi pek çok ürün satılıyor. Bu durum da rekabeti olumsuz etkiliyor. En az 400 metrekare tanımına uymayan işletmelerde bu ürünlerin satışının engellenmesi için mevzuat düzenlemesi talep ediyoruz. PVC sektöründe tevfikat uygulanmaması da haksız rekabete yol açıyor” diye konuştu.

Kurmayı planladıkları Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nden bahseden Özgener, “Bu konuda Ticaret Bakanlığı’nın da çok önemli bir paydaş olduğunu düşünüyoruz” dedi. Benzer bir proje üzerinde çalıştıklarını belirten Bakan Pekdaş, “İhtisas Serbest Bölgeler projemize çok benziyor. Biz de melek yatırımcılarla genç girişimcileri bir araya getirmeyi tasarlıyoruz” ifadelerini kullandı. Bakan Pekcan, bütün taleplerin yetkililerince not alındığını ve çözüm için tek tek ilgileneceklerini belirtti.