Ege Tarihi liman kenti UNESCO yolunda

Tarihi liman kenti UNESCO yolunda

03.06.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Tarihi Kemeraltı Çarşısı, Basmane, Kadifekale, Yassıtepe ve Yeşilova Höyükleri ile Eski Smyrna alanını kapsayan İzmir Tarihi Kent Merkezi’nin Unesco Dünya Mirası Listesi’ne alınmasına yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Tarihi liman kenti UNESCO yolunda

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TARKEM işbirliğinde 17 Mart’ta Basmane’de kurulan ofiste çalışmalarına başlayan İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi UNESCO İletişim ve Koordinasyon Ofisi faaliyetlerini yoğunlaştırdı.

2023’te tamam

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmenin uzun ve zorlu bir yol olduğunu belirten TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler, 2021 yılı için en önemli görevlerinin tüm paydaşların katkısı ile bölgedeki tüm kesimlerin sahiplenebileceği bir Alan Yönetim Planı hazırlamak olduğunu belirtti. İki binin üzerinde tescilli yapı bulunan bölgede yoğun bir çalışma gerçekleştirildiğini anlatan İneler, “Alan Yönetim Planı’nın tamamlanmasının ardından da adaylık dosyası çalışmalarına odaklanılacak. Hedefimiz, 2023 yılı sonunda süreci başarı ile tamamlamak” diye konuştu.