Ege ‘Tarım ve hayvancılığa desteğimiz sürecek’

‘Tarım ve hayvancılığa desteğimiz sürecek’

01.02.2023 - 00:10 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tarımsal üretime yatırım yapılmadığına yönelik iddialarının gerçek dışı olduğunu belirtti.

‘Tarım ve hayvancılığa desteğimiz sürecek’

Kırkpınar, “İzmir’in ve İzmirlinin binlerce sorunu varken, sürekli kendi görev alanının dışına çıkan Soyer, tarıma destek verilmediğini iddia etmiş. Sırf eleştiri yapmak için konuşan, kamu yatırımlarından ve tarımsal yatırımlardan bi haber Soyer kamu yatırımlarını eleştirecek en son kişidir. Sağlıktan eğitime, ulaştırmadan altyapıya, tarımdan hayvancılığa kadar her alanda Cumhuriyet tarihinde yapılmayan yatırımları 20 yılda yapmış olan hükümetlerimizin tarım ve hayvancılık alanında yaptığı yatırımları eleştirmek kimsenin haddi değil” dedi. 

Haberin Devamı

Kırkpınar, “Hükümet olarak yaptığımız yatırım ve desteklemelerle gıda ve tarım alanında 2002 yılında 3.8 milyar dolar olan ihracatımızı yıl sonu itibarıyla 30 milyar dolara çıkarmış bulunmaktayız. Tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmirimizde de gerek yetiştirici ve üreticilerimizi gerekse tarımsal yatırım yapan sanayicilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.