Ege Tarım zirvesine Ege damgası!

Tarım zirvesine Ege damgası!

04.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir, Aydın, Muğla Büyükşehir Belediyeleri, İstanbul’da yapılan Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne birbirinden özel coğrafi ürünleriyle damgasını vurdu

Tarım zirvesine  Ege damgası

İzmir Büyükşehir Belediyesi, CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne katıldı, üç gün boyunca tarımsal alanda yaptığı çalışmaları, projeleri ve kente özgü değerleri ziyaretçilere aktardı. İzmir standını ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu düzeni değiştirmek için de işçisi, çiftçisi, emekçisi, taşeron işçisi hepimizin bir araya gelip düzeni değiştirmemiz lazım. Düzeni halktan, üretenden, alın terinden, çalışandan yana değiştireceğiz. Eğer varsanız, biz hazırız” dedi. Etkinliğe eşi İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer ile katılan Başkan Tunç Soyer, “Başka Bir Tarım Mümkün” konulu sunum da gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

‘Yeniden hayat veriyoruz’

Başkan Soyer, İzmir’de girdi maliyeti yüksek ve su kaynaklarını tüketen ithal tohumlar yerine, yeniden atalık tohumlarımı, bu topraklara ait meyve ve hayvan ırklarını desteklediklerini ifade etti, “Bu mücadelemize Seferihisar’da 2013 yılında Türkiye’de ilk defa bir tohum takas şenliği düzenleyerek başlamıştık. Şimdi İzmir Büyükşehir’de bu tohumları kullanan üreticilerimize alım garantisi veriyoruz, çok daha hızlı yaygınlaşmasını sağlıyoruz. Dağa, taşa, ovaya, nehirlerimize, yeniden hayat veriyoruz. İkincisi, küçük üreticileri destekliyoruz. Alım ve satış garantileriyle küçük üretici kooperatiflerini güçlendiriyoruz” dedi. 2021’de tarımsal hizmetlere 720 milyon lira ayırdıklarını belirten Soyer, “Ar-Ge ve kırsal turizme de önem veriyoruz. Bu çalışmalarımızı İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi ve Alsancak’ta kurduğumuz Girişimcilik Merkezi’mizde yürütüyoruz. Kırsal turizm planları, İzmir’in farklı ilçelerindeki altı pilot bölge için hazırlanıyor” şeklinde konuştu.