Ege Tarımın gelişmesi için el ele verdiler

Tarımın gelişmesi için el ele verdiler

28.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir Ticaret Borsası’nı (İTB) ziyaret etti. Borsa Başkanı Işınsu Kestelli ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı ziyarette, her iki kuruluşun çalışmaları anlatılarak karşılıklı işbirliği imkanları değerlendirildi.

Tarımın gelişmesi için el ele verdiler

Bornova’da 5 bin 800 dekar alanda zeytincilik yapıldığını belirten Başkan İduğ, bölgede toplanan zeytinin sıkılıp şişeleneceği bir tesis kurulması için çalışma başlattıklarını ifade etti. Zeytinciliğin geliştirilebilmesi ve zeytinyağının daha geniş kitlelere pazarlanması amacıyla ortak bir proje oluşturması yönünde karara varıldı. İzmir Ticaret Borsası öncülüğünde kurulan ve tarım ve teknolojiyi buluşturmayı hedefleyen “İzmir Tarım Teknoloji Merkezi” projesinde Bornova Belediyesi’nin de yer alması için çalışma başlatıldı. İduğ, Bornova’nın tarımsal potansiyelini artırmak için çalışmalar yaptıklarını kaydetti. . Kestelli de, belediyenin tarımsal üretime dönük yatırımlarını ilgiyle izlediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Kadınların yanında

Bornova Belediyesi, İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) tarafından düzenlenen İzmir 3. Girişimcilik Başarı Ödülleri’nde “Yılın Kadın Yaşam Kalitesini Artıran Kurumu” ödülüne layık görüldü. Ödülü, Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Huriye Serter’in elinden aldı. Belediyedeki kadın personel oranına ve aldıkları sorumluluğa dikkat çeken Başkan İduğ, “Çalışanlarımızın yüzde 55’i kadın, yine başkan yardımcılarımızdan üçü kadın, pek çok müdürlüğün başında kadın personelimiz var. Eşine şiddet uyguladığı tespit edilen erkek çalışanlarımızın maaşını 6 ay boyunca eşine ödüyoruz, tekrarı halinde işten çıkışını gerçekleştiriyoruz” dedi.