Ege Tarlada bırakmıyor sofraları donatıyor

Tarlada bırakmıyor sofraları donatıyor

07.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsalda üretimi desteklemek için başlattığı “Başka Bir Tarım Mümkün” politikası kapsamında, çoğunluğu İzmir’den olmak üzere 18 kooperatife daha nefes oldu.

Tarlada bırakmıyor sofraları donatıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsalda üretimi desteklemek için başlattığı “Başka Bir Tarım Mümkün” politikası kapsamında, çoğunluğu İzmir’den olmak üzere 18 kooperatife daha nefes oldu. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı aracılığıyla alınan çay, şeker, siyah zeytin, bal, kaşar peyniri, bulgur, pirinç, ayçiçek yağı, zeytinyağı, elma, enginar gibi ürünler, paketlenerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Yurttaşın sofrasına sağlıklı ve güvenilir gıda ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle pazar imkanı bulamayan üreticilerin de yüzünü güldürdü.
58 milyon liralık alım
2021 yılı içerisinde kooperatiflerden yaklaşık 58 milyon liralık alım yapıldığını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, bu rakamın yılsonu itibariyle yaklaşık 120 milyon liraya ulaşacağını söyledi.Tugay, yardımseverlerin ihtiyaç sahiplerine Halkın Bakkalı üzerinden alacakları gıda kolileriyle ulaşabileceklerini hatırlatı.